El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern espera que “tard o d’hora” Madrid autoritzi el confinament total
  • CA

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’ha mostrat convençuda que “tard o d’hora” el govern espanyol autoritzarà el confinament absolut de la població per frenar el coronavirus. Budó ha afirmat que confia en què el president del govern espanyol actuï abans que el president italià Giuseppe Conte, que aquest cap de setmana ha decretat el confinament dur d’Itàlia.

Budó ha celebrat que la mateixa petició que es fa des de Catalunya es faci des del govern de la regió de Múrcia. La portaveu, de fet, ha pronosticat que “seran moltes comunitats autònomes que aniran demanant el confinament total, com demanen els experts”. El Govern insisteix que Sánchez ha d’entendre la demanda perquè “no va de territoris, va de salut de salvar vides” i per això cal que Madrid “doni cobertura legal”.

La portaveu ha dit que el Govern fa el que està a les seves mans i en aquest sentit ha recordat la resolució aprovada ahir per tal d’imposar mesures de distanciament entre treballadors al lloc de feina. Budó ha considerat que les empreses també necessiten tenir cobertura legal, com els treballadors, per poder participar en el confinament total per aturar els contagis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa