El govern espanyol, sindicats i patronal acorden augmentar el salari mínim fins als 950€

La ministra de Treball celebra que és "un dia molt feliç per als treballadors" i garanteix que seguiran treballant per apujar-lo més

El govern espanyol, sindicats i patronal han acordat augmentar el salari mínim interprofessional fins als 950 euros el 2020. Es tracta d'un augment de 50 euros amb relació al salari mínim del 2019, de 900 euros, que van acordar PSOE i Unides Podem la passada legislatura. La nova ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat l'acord aquest dimecres a la tarda després de reunir-se amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, i dels presidents de la CEOE i de Cepyme, Antonio Garamendi i Gerardo Cueva. Díaz ha destacat que és "un dia molt feliç per a la democràcia i per al conjunt de treballadors i treballadores". La ministra de Treball ha dit que és el "primer gran acord social" de la legislatura i ha garantit que no serà l'últim, ja que l'executiu té un "horitzó estratègic" i seguirà endavant.

El PSOE i Unides Podem van acordar al programa de govern augmentar el salari mínim interprofessional fins a assolir progressivament el 60% del salari mitjà a Espanya al final de la legislatura. Díaz ha dit que és conscient que aquest augment, del 5,5%, no és tan elevat com l'"històric" augment de la passada legislatura quan es va apujar el SMI un 22% fins as 900 euros però ha remarcat que seguiran treballant per augmentar-lo.

 
 

Comentaris