El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol permetrà sortir a passejar i a fer esport a partir del 2 de maig
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tornat a comparèixer aquest dissabte al vespre per anunciar que a partir del proper 2 de maig es permetrà als ciutadans sortir a fer passejos acompanyats de la gent amb la que convisquin i també l’exercici físic individual. Aquest diumenge es començarà per un alleujament del confinament amb la sortida dels menors de 14 anys durant dues hores diàries i, si l’evolució de la pandèmia és positiva, posteriorment, a partir del 2 de maig, es permetran aquestes sortides per passejos i activitat física.

Durant la seva compareixença, Sánchez ha deixat clar que “només vencerem el virus quan tinguem una vacuna”, i que per això “encara queden mesos”. Però sí que ha indicat que “li podem guanyar batalles parcials”, com el fet que “el nombre de recuperats diaris ja supera el nombre de contagiats”.

La desescalada

El president espanyol també ha concretat com serà la desescalada: gradual -“no recuperarem de cop tota l’activitat i la mobilitat social, sinó per etapes-; asimètrica -“dependrà dels territoris”-, i coordinada -“es regirà per les mateixes regles”. A més, Sánchez ha assegurat que “la desescalada serà en equip”, i ha insistit: “Vam entrar junts i sortirem junts com a país”.

El proper dimarts el Consell de Ministres aprovarà el pla de desescalada, que Sánchez presentarà als ciutadans el mateix dia. “La màxima de prudència com a regla general la tindrem molt present en aquest pla”, ha afirmat, i ha assenyalat que “estarà basat en el criteri dels experts”. “La prudència i la unitat han de ser les nostres guies”, ha sentenciat Sánchez, qui ha insistit: “La unió és la força que ens pot fer vèncer definitivament al virus”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa