El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol obvia l’SOS del Govern per confinar totalment Catalunya
  • CA

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat aquest dimarts que el Govern no ha rebut cap resposta per part del govern espanyol sobre la proposta d’aprovar una resolució que permeti implantar el confinament obligatori de tots els ciutadans de Catalunya. Budó ha denunciat que Pedro Sánchez segueix sent “lent” en l’aplicació de mesures i ha criticat que, en canvi, sigui ràpid en “treure els militars al carrer”. Ha insistit en demanar als catalans que es quedin a casa.?

Sobre el confinament, Budó ha manifestat que els sindicats amb els quals s’han reunit “són receptius a la mesura però demanen tota la cobertura legal als treballadors” i això, ha afegit, “això passa per la resposta que ha de donar el govern espanyol”. “Estarem amatents a les mesures del govern espanyol per garantir el confinament, que donin cobertura legal als treballadors perquè puguin seguir cobrant mentre quedin confinats a casa”, ha afegit la portaveu.

La consellera ha explicat que en l’àmbit educatiu es treballa per preparar plataformes digitals per oferir activitats lectives a través d’espais de Moodle, amb material en línia, a través del mòbil, per garantir que totes les famílies hi tinguin accés. Aquesta mesura corregeix una decisió inicial de no fer-ho perquè segons el conseller d’Educació no totes les famílies tenen connexió a Internet ni tecnologia a casa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, aïllat a la Casa dels Canonges per haver donat positiu en coronavirus, ha presidit la reunió del consell executiu del Govern que ha aprovat noves mesures per lluitar contra els efectes del coronaviurs.

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa