El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol obrirà corredors “segurs” entre territoris en fase 3
  • CA

El govern de l’Estat preveu crear corredors “segurs” entre territoris que es trobin en la fase 3 de la desescalada a partir del 22 de juny. Ho ha anunciat la vicepresidenta de l’executiu espanyol i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en una entrevista a ‘El Periòdico’. Així mateix, ha assenyalat que les zones que en les properes setmanes “assoleixin la nova normalitat” podran començar a acollir turistes. Aquestes declaracions coincideixen amb l’anunci que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha fet aquest diumenge, en què ha assegurat que els primers visitants estrangers podran entrar a l’Estat a principis del proper mes de juliol.

Teresa Ribera ha detallat que els “corredors segurs” són territoris “amb un nivell de seguretat i probabilitat estadística de contagi equivalent tant en l’origen com en la destinació”. Ha apuntat que permetran connectar aquelles zones que dues setmanes després d’haver iniciat la fase 3 de la desescalada es trobin en una situació estable. 

Podem imaginar perfectament que un ciutadà de Badajoz pugui anar a passar uns dies a Huelva, però potser els de Madrid no podran“, ha comentat. Segons Ribera aquest esquema podria reproduir-se també a nivell europeu, per la qual cosa indica que” si tot va bé” a partir del 22 de juny pugui “activar-se” l’arribada de turistes estrangers “en base a corredors segurs”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa