El govern espanyol nomena Silvia Calzón com a número dos de Salvador Illa

La mèdica especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública ocuparà el càrrec de secretària d'Estat, recentment creat

El govern espanyol ha nomenat Silvia Calzón, mèdica especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, com a número dos de Salvador Illa al Ministeri de Sanitat. El Consell de Ministres ho ha aprovat aquest dimarts i Calzón ocuparà el càrrec de secretària d'Estat, recentment creat per reforçar l'estructura de Sanitat. Calzón (Sevilla, 1975) exercia actualment com a epidemiòloga d'Atenció Primària a Sevilla. És doctora per la Universitat de Granada i ha desenvolupat feina d'investigadora vinculada principalment a l'estudi de les desigualtats socials en salut. En l'àmbit de la gestió, ha estat gerent de les àrees de Gestió Sanitària Sud de Còrdova i de Sevilla al Servei Andalús de Salut.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar aquest dilluns la creació d'una Secretaria d'Estat de Sanitat per ampliar la "direcció de primer nivell" del departament i que haurà de servir per millorar la coordinació amb les CCAA, entre d'altres.

A banda, el Consell de Ministres també ha aprovat la transformació de la Secretaria General de Sanitat en la Secretaria General de Salut Digital, Informació i Innovació del Sistema Nacional de Salut (SNS), que ocuparà Alfredo González, i la creació de la Direcció General de Salut Digital i Sistemes d'Informació per al SNS, que dirigirà Juan Fernando Muñoz.

La Secretaria d'Estat de Sanitat manté orgànicament el mateix nombre de direccions generals que l'anterior Secretaria General de Sanitat, amb els mateixos directors.

 
 

Comentaris