El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol mantindrà la política de dispersió de presos d’ETA
  • CA

 

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha tancat la porta a canviar la política penitenciària després de la dissolució de la banda terrorista ETA, formalitzada aquest mateix divendres. Méndez de Vigo ha assegurat que ETA “ha perdut la batalla” i no ha aconseguit “cap dels seus objectius”. Fonts de la Moncloa tanquen la porta a l’acostament dels presos etarres i afirmen, a més, que la dispersió durant aquest anys ha estat un “instrument fonamental” en la “victòria” i que, per tant, no es planteja canvis. “ETA s’ha rendit sense canviar la política penitenciària”, apunten aquestes fonts. Abans de la roda de premsa del Consell de Ministres, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha llegit una declaració institucional on ha assegurat que ETA “no aconseguirà res” amb la seva dissolució, perquè “no hi ha hagut ni hi haurà impunitat” pels seus crims i ha tingut un record cap a totes les víctimes de la banda terrorista.

 

Després de la declaració de Rajoy –consensuada amb el seu equip a la reunió del Consell de Ministres-, ha estat Méndez de Vigo qui també ha tancat la porta a qualsevol gest per acostar presos al País Basc. Des del govern de Rajoy no volen entrar a criticar els governs anteriors que havien treballat en aquesta línia però es mantenen ferms que, després de la dissolució d’ETA, res ha de canviar en la política penitenciària dels presos etarres. 

 

Méndez de Vigo ha dit que “fa molt de temps” que esperaven la dissolució de la banda i s’ha sumat al record a les víctimes i a tots els agents que van ajudar a acabar amb els terroristes. 

Durant la compareixença de Rajoy, el president espanyol ha anunciat que reunirà properament el Pacte antiterrorista. La reunió està prevista per a la setmana que ve i, segons fonts de Moncloa, es fa per “escenificar la unitat” entre els principals partits espanyols. En aquestes reunions els partits catalans només hi assisteixen com a convidats. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa