El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol diu que s’han d’aplicar amb el “màxim rigor” les restriccions
  • CA

El govern espanyol destaca que és “molt important” que s’apliquin amb el “màxim rigor” les mesures addicionals contra el coronavirus que el Ministeri de Sanitat i les Comunitats Autònomes van acordar a la reunió de divendres del Consell Interterritorial de Salut. A la reunió del comitè de seguiment del coronavirus que han mantingut aquest dimecres el president de l’executiu, Pedro Sánchez, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, han considerat que és “imprescindible per controlar la pandèmia” així com el fet que hi hagi un “estricte compliment” de les mesures de prevenció general (ús de mascareta, rentat de mans i distància social).

Sánchez, Illa i Simón han valorat que “en aquests moments s’estan adoptant les mesures més efectives per al control de la pandèmia en coordinació amb les CCAA”, segons un comunicat del govern espanyol. L’executiu constata “l’esforç de detecció precoç i seguiment dels casos estrets que realitzen les autoritats sanitàries de les CCAA que estan portant a una ràpida identificació i control dels nous brots”.

Segons els assistents a la reunió, les CCAA estan aplicant “les mesures apropiades per evitar la propagació” del virus amb l’aïllament de contagiats i els seus contactes estrets així com establint confinaments parcials on calgui. “El Pla de resposta primerenca s’està aplicant i està funcionant”, consideren, per molt que remarquen que és “absolutament imprescindible aplicar amb rigor” les noves restriccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa