El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern engega una campanya internacional per denunciar les sentències
  • CA

El Govern ha celebrat aquest dimarts un Consell Executiu extraordinari per concretar les accions que s’han de dur a terme després de les sentències contra els presos polítics que es van fer públiques aquest dilluns. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que es duran a terme un seguit d’accions de caire exterior. En primer lloc, el president Quim Torra adreçarà una carta als presidents i primers ministres dels països de la UE, G-20 i EFTA.

Per la seva banda, el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, enviarà una missiva als ministres d’Afers Exteriors dels mateixos països. Una carta que també es farà arribar a consultats i ambaixades. A més, Budó ha anunciat que s’enviarà un dossier a mitjans de comunicació de tots aquests països. Alhora, Bosch farà una gira amb caràcter europeu per explicar les sentències i la posició del Govern envers aquestes.

La portaveu del Govern també ha explicat que els membres de l’Executiu de Quim Torra visitaran aquesta tarda les tres presons on hi ha tancats els presos polítics per traslladar-los el seu suport i escalf. D’altra banda, ha anunciat que cap membre del Govern participarà aquesta setmana en actes que no siguin de rebuig a les sentències. D’aquesta manera, han quedat anul·lades totes les agendes dels consellers durant aquest setmana.

Alhora, Torra ha anunciat al seu Govern que s’adherirà a la campanya que ha impulsat Òmnium i que s’autoinculparà. Finalment, s’ha acordat la sol·licitud de la compareixença al Parlament de Torra aquest mateix dijous, on hi seran presents el Govern i els partits que li donen suport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa