El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern demana a l’Estat mantenir el confinament total a Catalunya
  • CA

El Govern demanarà a l’Estat a través dels mecanismes del Pla d’Emergències de Catalunya (Procicat) que el confinament absolut es mantingui a Catalunya, segons han informat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller de l’Interior, Miquel Buch.

Budó ha recordat que el confinament total era una mesura que el Govern havia estat demanant 15 dies abans que el govern espanyol la implementés seguint el criteri d’experts. “A hores d’ara el que ens arriba de Madrid és incertesa sobre el que passarà la setmana vinent”, ha dit la portaveu.

La consellera ha insistit que el Govern ha estat crític per la recentralització “innecessària” i que s’ha demostrat com una mesura “ineficaç i poc àgil per a la resolució de la pandèmia”. Malgrat això, ha apuntat Budó, “hem estat lleials i hem participat en totes les reunions i hem ofert cooperació al govern espanyol”.

La gestió de la crisi per part de Madrid, però, fa que el Govern tingui la màxima desconfiança i temi pel futur. “A hores d’ara el que hi ha és incertesa, sobretot en saber fins on arribarà el desconfinament, si serà gradual o com serà, quins treballadors poden anar a la feina, és imprescindible una bona planificació per fer un bon desconfinament”, ha advertit Budó.

La portaveu ha afirmat que “un confinament mal planificat pot ser preludi d’un nou confinament total”. Budó ha recordat que el Govern treballa per fer un pal per Catalunya per tal de fer un desconfinament “de la millor manera i garanties possibles”.

Posteriorment, el conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha dit que existeix “el risc d’adoptar decisions errònies” i que tots els sacrificis que s’han fet potser “no serviran per a res” i serà un esforç fet “en va”. Buch ha dit que “un rebrot podria ser la pitjor notícia que podríem tenir”. Per això ha apostat per “allargar aquest patiment, que no pas tenir rebrots de Covid-19”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa