El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern deixa en mans d’ERC i JxCat les negociacions per la investidura de Sánchez
  • CA

El Govern ha decidit deixar en mans d’ERC i JxCat les negociacions per la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. Així ho ha assegurat aquest migdia la portaveu de l’Executiu català, Meritxell Budó, qui també ha insistit en assenyalar que “per abordar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya cal abordar-lo amb una taula de diàleg liderada pels presidents dels dos respectius governs”.

Alhora, en roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts, Budó ha avisat que “si hi ha respecte institucional, el president del govern espanyol ha de respectar la figura del president de la Generalitat i ha de tornar les trucades a Quim Torra.

En relació a la convocatòria d’una taula de partits catalans per part del president de la Generalitat, Budó ha reconegut que encara no s’ha convocat però que “deu estar a punt d’anunciar-se”. “No hi ha convocatòria fixada per la taula de partits però s’està treballant perquè pugui ser el més aviat possible”, ha insistit.

En relació a la mobilització que ha convocat Tsunami Democràtic pel proper 18 de desembre, dia en què el Barça i el Madrid s’enfrontaran al Camp Nou, Budó ha deixat clar que “estem aquí per garantir els drets de tothom”. “Hem d’assegurar que els aficionats puguin assistir al camp, i també que es puguin dur a terme les mobilitzacions previstes”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa