El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern confirma els integrants de la delegació catalana a la mesa de diàleg
  • CA

El Govern ha consensuat la composició de la taula de diàleg per la part catalana que ha d’arrencar dimecres a la Moncloa amb el govern espanyol. Segons ha comunicat l’executiu la delegació estarà encapçalada pel president Quim Torra, acompanyat pel vicepresident Pere Aragonès. A la mesa també hi tindran ujn lloc el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, el d’Afers Exteriors, Alfred Bosch; així com la diputada de JxCAT Elsa Artadi i els diputats d’ERC, Marta Vilalta i Josep Maria Jové. L’excap de gabinet dels presidents Puigdemont i Torra, Josep Rius, també forma part de la delegació.

Torra i Aragonès formaran part de la delegació, però “tan sols acudiran a les reunions d’obertura i en aquelles on calgui segellar acords concrets amb la part espanyola, si fos el cas”. Els altres sis representants assistiran a totes les reunions i seran la delegació permanent que retrà comptes al president i al vicepresident. El Consell Executiu aprovarà dimarts un acord de Govern que nomenarà els membres que formaran part de la mesa.

Aquesta delegació és una delegació alternativa a la que el Govern creu que s’hauria d’asseure a la taula. En el seu comunicat, el Govern afirma que “la representació catalana hauria d’estar integrada pel president a l’exili, Carles Puigdemont, el vicepresident empresonat Oriol Junqueras, el pres polític Jordi Sànchez i la secretària general d’ERC, Marta Rovira”.

Aquestes són les quatre persones que el Govern de la Generalitat vol “al capdavant de la negociació”, però, “com que la seva situació és de presó i exili com a conseqüència de la repressió política i això impedeix un funcionament normal de negociació —diu el comunicat—, el Govern ha creat una delegació” alternativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa