El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern augura “un segon confinament més llarg i greu” per culpa de l’Estat
  • CA

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha expressat aquest dijous la preocupació de l’Executiu per la decisió del govern espanyol d’aixecar el confinament total. Budó ha dit que el Govern ho lamenta i que temen que es produeixi “un rebrot de contagis” que, segons ha dit, podria conduir “a un segon confinament molt més problemàtic i llarg, i molt més greu”. Budó ha subratllat que el coronavirus té “dos aliats: les presses i la imprudència”.

La portaveu ha reiterat que el Govern està treballant “per tenir un pla de desconfinament pel retorn a la normalitat a tots els nivells”.  Budó ha dit que els epidemiòlegs que assessoren el Govern demanen “mantenir el desconfinament” i ha recordat que la OMS “va dir ahir que no ens podem relaxar”.

Budó ha dit que a hores d’ara el Govern desconeix el pla de desconfinament del govern espanyol i ha afirmat que “això no pot ser”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, també s’ha sumat a les crítiques. “Estic preocupada pel missatge de l’Estat espanyol, les celebracions no poden marcar un calendari de l’epidèmia, el virus té un calendari diferent, segons les dades epidemiològiques i la ciència”, ha advertit.

Vergés ha recordat que “el desconfianment ha de ser segur, la gent ha de tenir clar què es pot fer i no, de quina manera i amb quina seguretat, i s’ha de fer quan hi ha garanties, diligències totes, però primer és la seguretat de les persones”.

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa