Govern, AMI i ACM es coordinen per ajudar els ajuntaments investigats pel 12-O

L'Associació de Municipis per la Independència comptabilitza 401 procediments de l'Estat contra municipis per temes relacionats amb la independència

Els ajuntaments que estan sent investigats o requerits per haver obert les seves portes el passar 12 d'octubre tot i ser un dia festiu podran demanar l'assistència jurídica del Govern, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

El departament de Governació i les dues entitats municipalistes sobiranistes han acordat aquest dimarts coordinar els seus serveis jurídics per poder prestar millor aquest assessorament de forma desinteressada als ajuntaments que ho demanin. Així ho han acordat en una reunió al Parlament.

La consellera de Governació i Administracions Públiques, Meritxell Borràs, la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, i el vicepresident de l'ACM, David Saldoni. A més l'AMI ha aprofitat per fer un repàs dels procediments judicials oberts i vius que ha iniciat l'Estat contra municipis, alcaldes o regidors per temes relacionats amb la independència, i assegura que en té comptabilitzats 401.

 

 

Després de la reunió d'aquest dimarts on s'ha acordat la coordinació dels serveis jurídics per oferir-los als municipis, la consellera de Governació ha considerat que les accions iniciades contra els 58 municipis que van obrir les seves portes el 12-O és "una intromissió del govern central a l'autonomia municipal, perquè no se'ls deixa la capacitat d'administrar els seus treballadors i la seva activitat".

 

 

"No és un fet que es produeixi ara, hi ha una persecució contínua i permanent als ajuntaments catalans des de la declaració del 9-N, i hi ha un estat de vigilància absolutament desmesurat i que dóna molta feina als ajuntaments catalans", ha afegit Meritxell Borràs. 

Des de l'ACM, el seu vicepresident ha reiterat que l'entitat estarà "al costat dels ajuntaments, prenguin la decisió que prenguin" davant aquestes accions judicials pel 12-O. I és que per a Saldoni, el que ha fet l'Estat amb ells no té cap sentit.

 

 

"Els ajuntaments hi són sempre. O és que algú qüestionarà que el 12-O a la tarda algun regidor, tècnic, alcalde o treballador no treballi quan hi havia els aiguats al Maresme? I això ens passa cada setmana, quan hi ha actes, curses o emergències. És una cosa de poca volada i el ministeri posa la lupa a un fet que realment és molt petit, és la feina que fem normalment", ha explicat. 

 

Comentaris