El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern admet que els aldarulls “no sumen” en benefici de l’economia del país
  • CA

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha admès aquest dimecres en el Ple del Parlament que “les imatges d’aldarulls” a Barcelona i Catalunya “no sumen” en benefici de l’economia del país, per això ha afirmat que “les mobilitzacions” polítiques “han de ser pacífiques”.

Chacón ha apuntat que en el sector turístic “l’any és positiu” i que ja han visitat Catalunya més de 13,5 milions de turistes, procedents en gran part de mercats com els Estats Units i Japó, amb un augment de la despesa mitjana. Ha ressaltat que són “indicadors positius” malgrat “el discurs malintencionat que han escampat alguns per perjudicar l’economia”.

La consellera ha manifestat que si aquests discurs no han aconseguit que Barcelona deixi de ser “un gran destí mundial” de turistes, “les mobilitzacions tampoc ho faran”. Chacón ha demanat “no extreure conclusions precipitades” i ha recalcat que “la millor recepta” per beneficiar l’economia del país ha de ser “resoldre el conflicte polític” i això, ha indicat, “no ho farem als tribunals, ho farem des de la política”.

Chacón ha explicat que “el Govern no s’adorm” per segui promovent el sector turístic i ha avançat que Catalunya participarà al novembre a la fira World Travel Market. També ha anunciat una campanya a la revista Time Out Amèrica i accions al Japó.

“S’equivoca qui pensi que la sentència ho soluciona tot i obre una nova etapa, la presó i la repressió no acabaran mai amb les demandes dels que reclamen poder exercir els seus drets i llibertats legítims”, ha insistit Chacón.

La consellera ha explicat que aquesta setmana ha mantingut contacte amb tots els sectors econòmics. Els agents econòmic, ha recordat Chacón, s’han pronunciat aquesta setmana i “tots repeteixen una mateixa paraula: diàleg” i que “despengem els telèfons”. “Potser és un petit gest, però potser és el principi de la solució”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa