El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern “acompanyarà” els presos polítics dimarts al Parlament
  • CA

El Consell Executiu, que cada setmana es reuneix en dimarts, no mantindrà el seu calendari habitual la setmana vinent. La compareixença d’alguns dels presos independentistes a la comissió d’investigació del Parlament sobre l’aplicació del 155 a Catalunya farà modificar la reunió. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha confirmat que el president, Quim Torra, i els consellers volen “d’acompanyar” els presos a la seva compareixença. Fonts del Palau de la Generalitat asseguren a l’ACN que el més probable és que el Govern es reuneixi dimecres 29 de gener, un dia després del previst fins ara. El Consell Executiu està estudiant aquest escenari, que permetria aprovar els pressupostos al Govern un dia diferent al de la compareixença dels presos.

Pel que fa al dispositiu que s’haurà de dissenyar per garantir una certa normalitat al Parlament, Budó s’ha desentès i ha assegurat que “no li correspon al Govern” si no als “cossos de seguretat, encarregats de vetllar per la seguretat a les institucions com la cambra”.

Ple del Parlament

Per últim, preguntada per les modificacions i ajornaments al ple del Parlament a causa del temporal però amb l’aprovació del pressupost de la cambra pendent de la negociació entre JxCat i ERC, Budó ha volgut desvincular qualsevol decisió al respecte de les dificultats entre els socis de Govern per trobar un acord i ho ha circumscrit tot a les pluges i ventades. “Hi ha hagut alcaldes que són diputats que ara estan patint als seus municipis les causes de la climatologia i han demanat si es podia aplaçar unes hores per estar resolent les emergències”, s’ha limitat a dir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa