El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gordillo acusa Llorach davant el jutge de ser la responsable dels anuncis de l’1-O
  • CA

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha acusat aquest divendres a la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, de ser la responsable última de l’emissió dels anuncis relacionats amb el referèndum de l’1-O. D’aquesta manera, ha volgut reiterar i convèncer la magistrada del jutjat d’instrucció número 13 que ell no va cometre cap delicte de desobediència perquè no tenia la competència directa per ordenar l’emissió dels anuncis o prohibir-la. Per la seva banda, Llorach i el director de TV3, Vicent Sanchis, s’han negat a declarar en la compareixença per la confirmació del seu processament, i s’han remès a les declaracions efectuades durant la fase d’instrucció. Llorach ha presentat un recurs al jutjat en què nega que tingués “competències per aturar o impedir els anuncis” del referèndum.

 

Aquest divendres també han passat pel jutjat la interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal, o Francesc Fàbregas, editor de ‘El Vallenc’, entre altres, fins a completar la trentena de processats, la primera meitat dels quals ja van comparèixer fa unes setmanes. Entre els 17 processats per malversació han dipositat al jutjat una fiança de més de 3,6 milions d’euros dels 5,8 que els va imposar la jutgessa, gràcies a les aportacions ciutadanes a la caixa de solidaritat. La resta de diners, les defenses volen que es tinguin en compte els gairebé tres milions aportats al Tribunal Suprem en concepte pels mateixos fets.

 

Ara la jutgessa ha traslladat els recursos de les defenses a les acusacions, que s’hauran de pronunciar. Després resoldrà ella els recursos i podria tornar a haver-hi recursos davant l’Audiència de Barcelona. Si es manté el processament, serà el torn de les acusacions per presentar els seus escrits d’acusació i finalment seran les defenses que presentaran els seus al·legats abans d’arribar a judici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa