González Pons culpa l'independentisme d'haver "infectat" Espanya de populisme i nacionalisme

El popular alerta del "retorn" dels moviments "extremistes" i assegura que són "l'amenaça més gran" que ha d'afrontar Europa

 

El portaveu del PP i vicepresident del Grup PPE al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha assegurat que els independentistes catalans estan aconseguit que Espanya sigui el país europeu "més infectat de populisme i nacionalisme". Ho ha dit en el marc d'un debat on ha assegurat que el moviment independentista ha dut la "batalla" a l'escenari europeu per intentar aconseguir-hi "el que no aconsegueixen a l'escenari nacional". I en aquest sentit ha alertat que, des del seu punt de vista, el "retorn" dels moviments polítics "extremistes, nacionalistes, populistes i autoritaris" és "l'amenaça més gran" a la qual s'enfronta el continent europeu. Al seu parer, la democràcia "torna a estar en perill" perquè, "com al segle XX", aquests moviments volen "una demolició controlada del sistema democràtic" i el retorn a "règims autoritaris".

 

 

González Pons ha advertit que les eleccions europees del maig del 2019 seran "les més decisives" de la història europea perquè "si es compleixen els pitjors pronòstics" el Parlament serà el primer amb una majoria de diputats de partits euroescèptics i anti-europeus.

 

Comentaris