El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
González admet que hagués "volat" els etarres d’Hipercor si hagués pogut
  • CA

L’expresident del Govern Felipe González ha confessat que “probablement” hagués pres la decisió de fer “volar” el cotxe en què viatjaven els terroristes que van atemptar contra el supermercat Hipercor de Barcelona al 1987 si hagués tingut l’oportunitat i, així, hagués salvat la vida de les 21 persones que hi van morir.

“Aquesta és només una hipòtesi, mai va presentar-se aquesta possibilitat, però (…) si hagués pogut impedir que aquests individus que anaven amb un cotxe bomba a volar l’Hipercor ho fessin, fins i tot fent volar el cotxe amb els individus a dins, ho hagués fet? Probablement sí. I això és realment escandalós? Pot ser que ho sigui, però ho dic des del punt de vista de la responsabilitat d’un governant, que té l’obligació prioritària de defensar la vida dels seus conciutadans”, confessa González en una entrevista a la revista ‘Vanity Fair’.

Deixa clar, però, que mai va decidir “directament o indirectament” ordenar matar o executar una persona, respecte a les actuacions dels GAL, i assegura que té la consciència “tranquil·la” en aquest sentit.

Segons revela, coneix dirigents de totes les ideologies que quan no poden detenir uns terroristes “no només tenen la temptació, sinó l’acció, de destruir-los per defensar les vides dels seus conciutadans”. “Això ocorre cada dia en la lluita contra el terrorisme internacional, en els atacs a grups talibans i a Al-Qaida a l’Afganistan”, defensa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa