El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gol de la CUP als lletrats del Parlament
  • CA

Gol de la CUP, amb l’ajuda dels vots de la majoria independentista, als lletrats del Parlament. Durant el ple sobre la inhabilitació del president Quim Torra celebrat la setmana passada, els diputats van aprovar una resolució de la CUP que contenia un punt amb un redactat idèntic al d’una altra resolució de l’any passat anul·lada pel Tribunal Constitucional. I, tot i així, ha estat publicat al Butlletí Oficial del Parlament, sense que ni els lletrats del Parlament ni cap partit de l’oposició n’hagi dit res. 

En concret, es tracta del punt cinquè la resolució de la CUP del 30 de setembre. En aquest punt, la proposta de resolució expressa que el Parlament  “constata que és necessari treballar per fomentar un Acord Nacional per l’Autodeterminació, l’Amnistia, les Llibertats i els Drets Civils i Socials, obert a tots els agents polítics, socials i culturals dels Països Catalans que agrupi totes les forces partidàries de la democràcia al nostre país”. 

El text s’ha publicat sense cap mena de problemes, ni impediments dels lletrats del Parlament que en aquesta legislatura han impedit la publicació de resolucions que prèviament havien estat anul·lades pel Tribunal Constitucional.

Però, en el darrer plenari, els lletrats, ni l’oposició, van estar prou al cas i es va publicar un punt de la resolució de la CUP clavat a un d’anul·lat pel Tribunal Constitucional en sentència del Tribunal Constitucional del 18 de desembre del 2019. Una decisió que estimava un incident d’execució de la sentència 259/2015 de 2 de desembre, instat per la Moncloa contra la resolució 546/XII del Parlament, en el debat d’orientació polítia general del Govern. Fonts de les forces independentistes parlamentàries consideren que el fet que s’hagi publicat sense cap problema acredita “l’arbitrarietat” dels serveis jurídics del Parlament. 

El punt anul·lat pel Tribunal Constitucional idèntic a la resolució de la CUP

El punt anul·lat pel Tribunal Constitucional idèntic a la resolució de la CUP Quico Sallés

 

El text aprovat i publicat el passat dia 30 de setembre al Butlletí Oficial del Parlament

El text aprovat i publicat el passat dia 30 de setembre al Butlletí Oficial del Parlament Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa