El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i Garraf passaran a la fase 2
  • CA

Quatre regions sanitàries catalanes passaran a la fase 2 de la desescalada a partir de dilluns vinent: Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf. El ministre espanyol de Sanitat, Salvador Illa, ho ha anunciat aquest dijous al vespre en una roda de premsa on també ha explicat que el País Valencià sencer, Mallorca, Menorca i Eivissa passaran a la mateixa fase mentre que Formentera entrarà en la darrera, la fase 3. Així, el govern espanyol ha acceptat la proposta que li havia fet la Generalitat. Lleida, a causa del rebrot detectat, finalment continuarà en fase 1, ja que el Departament de Salut ha decidit no proposar cap canvi en aquest sentit.

“Crec que s’ha pres una decisió correcta”, ha opinat, i ha assegurat que les mesures que s’han pres davant de l’acumulació de casos han estat “ben plantejades i executades”. “No m’atreviré a predir què passarà però si van per la direcció indicada i que tots esperem, no serà necessari retrocedir de fase ni molt menys”, ha dit el ministre de Sanitat.

La fase 2 elimina les franges horàries per als passejos de nens i adults i per fer esport així que es podran fer a qualsevol hora exceptuant les franges reservades per a la gent gran (de 10 a 12 h i de 19 a 20 h). Es pot accedir a les platges amb aforament limitat per assegurar la distància interpersonal. Les trobades amb amics o familiars a bars, al carrer o domicilis passen de tenir un màxim de 10 a 15 persones. A la fase 2 ja es poden fer visites a residències de gent gran i els centres educatius poden obrir amb assistència presencial d’alguns alumnes.

Illa també ha anunciat que el govern central permetrà la mobilitat entre Barcelona i les regions sanitàries metropolitanes, que quedaran unificades.

     

    Nou comentari

    Comparteix

    Icona de pantalla completa