El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una gestora pilotarà Podem Catalunya fins que hi hagi una nova direcció
  • CA

Podem ha nomenat una gestora que pilotarà la formació a Catalunya fins que hi hagi una nova direcció, segons ha informat aquest dijous Podem Catalunya. La formació morada ha tramitat la demanda de més de la meitat de l’executiva de Podem Catalunya que reclamava un relleu a la direcció del partit, encapçalada des de finals del 2018 per Noelia Bail. L’assemblea ciutadana on es triarà una nova direcció se celebrarà al maig. Mentrestant, la gestora que dirigirà Podem Catalunya estarà encapçalada per Rosa Cañadell. Aquest equip serà l’encarregat del procés de primàries per a les pròximes eleccions catalanes, també les negociacions de confluència amb Catalunya en Comú i l’elecció d’un òrgan renovat de direcció i el projecte polític corresponent.

L’equip de l’última secretària general ha declinat participar en la direcció provisional per a “deixar que un altre equip pugui gestionar amb total llibertat els preparatius per al nou cicle”, segons un comunicat que Bail també ha fet públic aquest dijous. La fins ara secretària general diu en l’escrit que continuarà treballant per a construir un Podem Catalunya “fort” des de fora i defensa “una tercera via” per al futur de la formació, que no impliqui una dissolució en la confluència. La seva aposta és per a una “coalició estable” que permeti preservar l’espai electoral d’En Comú Podem però alhora sigui capaç de tenir una “estructura sòlida” a Podem Catalunya.

Al comunicat, Bail admet que li hauria agradat reincorporar-se de la seva baixa de maternitat “amb normalitat” però reivindica el respecte per la “democràcia interna” i el fet que 21 dels 30 consellers autonòmics sol·licitessin avançar el procés de creació d’un equip tècnic per afrontar els pròxims comicis al Parlament de Catalunya. “No em queda més que acceptar la seva decisió i respectar l’aplicació dels estatuts del partit”, escriu. Agraeix a la secretaria d’organització estatal, així com a Pablo Iglesias i Irene Montero, l’acollida durant la seva etapa a Podem Catalunya i que s’hagi garantit que la seva sortida hagi estat en un procés “tranquil i consensuat”.

Podem Catalunya defensa en el seu escrit que el nou escenari polític els situa com a força de govern a diverses comunitats i que la possibilitat “real” de formar part d’un govern progressista a la Generalitat els fa afrontar el futur amb “molta “il·lusió”.

A més de Cañadell -a qui Bail ha desitjat “sort i encerts”-, la gestora estarà integrada per deu persones més, entre els quals Jaume Durall (que exercirà les responsabilitats d’Organització), Cristina Hernández (responsable de Feminisme), Álex Guerrero (responsable de Comunicació), María Pozuelo (responsable de Participació) i Marcos Galante (responsable de Municipalisme), a més de Maite Cenzano, Carolina Rodríguez, Miquel Benítez, Julio Rúa i, com convidat assessor, Vicenç Navarro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa