El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Germà Gordó: “Puigdemont no la va encertar cessant el conseller Baiget”
  • CA
Germà Gordó, diputat no adscrit  | ACN

 

Primera roda de premsa del diputat no adscrit Germà Gordó, que va abandonar JxSí després que s’anunciés que està essent investigat per la seva possible vinculació amb el cas 3%. I ho ha fet amb una de freda i una de calenta amb el president Carles Puigdmeont. Gordó, que ha anunciat que compareixerà cada dimarts al faristol del Parlament, ha volgut fer una valoració dels 18 mesos de mandat de JxSí, i ha remarcat que “el president sap que jo seré el diputat 72 pel que fa al procés de sobirania del país”.

 

 

Ara bé, ha matisat que aquests 18 mesos no només significaven treballar pel procés, sinó pel dia a dia. I si bé el Govern “ho ha fet bé”, en algunes qüestions l’executiu “ha deixat part de la seva ideologia en mans de l’esquera més extrema, i axiò és quelcom a corregir”. Sigui com sigui, el diputat no adscrit assegura que “estarem al costat del president, del Govern i de les institucions pel que fa a la seva política bàsica i al procés. Donarem suport al referèndum, cridarem la ciutadania a votar per un estat, però no ens mourem d’allà on érem, que és intentar dialogar fins al darrer segon amb l’Estat”.

 

 
 
Però Germà Gordó sí que ha picat el crostó a Puigdemont per haver cessat el conseller Baiget després que expressés els seus dubtes que es pugui fer un referèndum vinculant, i ha assenyalat que, si bé “l’organització del Govern, el nomenament i cessament de consellers és competència del president, en el cas de Baiget, el president Puigdemont no la va encertar amb el seu cessament”, ha assenyalat. I és que Gordó ha descrit l’exconseller d’Empresa i Ocupació com “una persona de seny, treballadora, equilibrada i que encerta amb les seves decisions”.

 

 

A parer de l’exdiputat de JxSí, “quan una persona opina amb llibertat i és lleial, és excessiu el seu cessament”, i assegura que el pensament de Baiget és compartit per “altres persones del PDeCAT i de fora”. Amb tot, recorda que al final “s’han d’acceptar les majories del partit -favorables al referèndum unilateral-, que estan expressades pel Marta Pascal i el president del partit”. Gordó ha fet la roda de premsa acompanyat de Teresa Pitarch, destituïda com a presidenta de l’Institut Català de les Dones després que Gordó abandonés el PDeCAT, que en cap moment no ha parlat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa