El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Germà Gordó: “En cap cas mantinc l’escó per seguir sent aforat”
  • CA

 

El diputat no adscrit al Parlament, l’exdemòcrata Germà Gordó, investigat pel cas del 3%, ha afirmat aquest dimecres a TV3 que “en cap cas” ha decidit mantenir el seu escó “per continuar sent aforat”. Gordó ha assegurat que “està tan convençut” de la seva “innocència” que no s’obrirà judici oral i, per tant, no es planteja, ara per ara, deixar l’escó, tal i com li han reclamat des de Junts pel Sí. L’exconseller de Justícia ha explicat que no renuncia a l’escó perquè així li ha demanat la seva plataforma política, Nova Convergència, i també molts militants del PDeCAT. Gordó ha afegit que a aquesta decisió hi ha contribuït el posicionament de l’expresident Artur Mas, que ha assegurat que “entenia” que continués com a diputat.

Gordó ha manifestat que al Parlament ell serà “el diputat 72 pel que fa a un tema que és vital: donar la veu als ciutadans i ciutadanes del país perquè puguin elegir lliurement el seu futur”. L’exconseller de Justícia ha afegit que l’1-O, “si hi ha urnes”, anirà a votar i ha afegit que no contempla que s’hagi de “desobeir” perquè, ara per ara, “estem en un procés en què, d’acord amb la legalitat, es pugui consultar els catalans i les catalanes i això es vol fer l’1-O”. Ha mostrat el compromís de Nova Convergència per treballar a favor del referèndum. “Des de Nova Convergència vam decidir al consell nacional del cap de setmana, treballar intensament perquè els catalans i les catalanes puguin anar a votar a l’1-0 i mantenir la ideologia de l’antiga convergència”, ha explicat Gordó. De fet, ha justificat l’existència de la plataforma per la necessitat de recuperar alguns valors representats per l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

 

Posa la “mà al foc” per Convergència fins que es demostri el contrari

 

D’altra banda, Gordó ha posat “la mà al foc” per la innocència dels tresorers de l’antiga Convergència, Andreu Viloca i Daniel Osàcar, així com pel finançament legal de CDC. El diputat no adscrit també ha assegurat que ell no ha fet “absolutament mai res il·legal”, i que tampoc ningú no li ho ha demanat pas que ho fes. A més, el líder de la plataforma Nova Convergència ha explicat que la vetlla del Sant Joan del 2015 li va dir a l’aleshores president de la Generalitat, Artur Mas, que estava valorant deixar la política per acceptar una oferta “atractiva i important” en l’empresa privada. Finalment, Gordó no la va acceptar i va entrar a la llista de la coalició de JxSí, tal i com li va demanar el propi Mas, segons ha detallat el diputat no adscrit.

 

L’exmembre del PDeCAT i de Junts pel Sí ha assegurat que no sap “res” de donacions d’empreses a CDC, i ha insistit que tot el que ha fet ha estat “correcte”. Així, Gordó s’ha mostrat “convençut” que tot el que ha fet és “legal” i que així ho explicarà a les institucions judicials, d’acord amb la seva “memòria correcta”.

Creiem que hi havia un cert desviament [al PDeCAT], per això vam tirar endavant aquesta plataforma —que havia de ser interna del partit— per a recuperar la ideologia que havia caracteritzat Convergència”, ha explicat Gordó, per qui el trànsit al PDeCAT “no s’ha fet del tot bé”. A tall d’exemple, ha dit, “el canvi del nom” perquè “s’ha fet de forma molt malf eta i horrible”. En tot cas, però, ha considerat que “això és un tema simbòlic” perquè “el més important són els temes ideològics, hem tingut algun desviament, i crec que la direcció actual intentarà corregir-ho”. En aquest sentit, Nova Convergència ha nascut, ha dit Gordó, “per corregir els desviaments que s’han produït en el PDeCAT”, subratllant que és “una plataforma sobiranista” i per tant “no podem casar-nos amb gent que no respecti el dret a l’autodeterminació dels catalans”, en relació a una possible connexió amb un altre partit nou, Lliures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa