Germà Bel entra a les apostes del nou govern

El catedràtic d'economia aplicada podria dirigir la sortida catalana de la crisi

Un dels consellers clau en el proper govern de la Generalitat, capitanejat per Artur Mar, serà el substitut d'Antoni Castells a l'àrea d'economia i finances. La recuperació econòmica del país és un dels eixos principals del programa polític de la federació i una de les principals necessitats del país, i és per això que hi ha gran interès per saber qui serà el nou conseller d'Economia. El darrer en incorporar-se a les apostes per ocupar aquest càrrec ha estat Germà Bel, catedràtic d'economia aplicada i expert en infraestructures.

Bel disposa d'un ampli reconeixement acadèmic a centres universitaris catalans però també internacionals, però a més va ser assessor econòmic en àrees de gestió de l'administració pública en moments de governabilitat socialista. Va ser assessor del Ministre d'Obres Públiques i Transports (1991-1992), del Ministre per a les Administracions Públiques (1990-91) i Assessor Econòmic de la Diputació de Barcelona.

El nom de Germà Bel hauria agafat força després de la primarenca negativa per motius de salut formulada pel president d'Abertis i del Cercle d'Economia, Salvador Alemany. Un altre nom que també estaria sobre la taula amb possibilitats seria el d'Heribet Pedrol, antic diputat per Barcelona de CiU a Madrid (2000-2002) i exdelegat a Catalunya de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, dirigia la filial a Barcelona del bufet d'advocats madrileny Gómez Acebo y Pombo.

 
 

Comentaris