El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Germà Bel entra a les apostes del nou govern
  • CA

Un dels consellers clau en el proper govern de la Generalitat, capitanejat per Artur Mar, serà el substitut d’Antoni Castells a l’àrea d’economia i finances. La recuperació econòmica del país és un dels eixos principals del programa polític de la federació i una de les principals necessitats del país, i és per això que hi ha gran interès per saber qui serà el nou conseller d’Economia. El darrer en incorporar-se a les apostes per ocupar aquest càrrec ha estat Germà Bel, catedràtic d’economia aplicada i expert en infraestructures.

Bel disposa d’un ampli reconeixement acadèmic a centres universitaris catalans però també internacionals, però a més va ser assessor econòmic en àrees de gestió de l’administració pública en moments de governabilitat socialista. Va ser assessor del Ministre d’Obres Públiques i Transports (1991-1992), del Ministre per a les Administracions Públiques (1990-91) i Assessor Econòmic de la Diputació de Barcelona.

El nom de Germà Bel hauria agafat força després de la primarenca negativa per motius de salut formulada pel president d’Abertis i del Cercle d’Economia, Salvador Alemany. Un altre nom que també estaria sobre la taula amb possibilitats seria el d’Heribet Pedrol, antic diputat per Barcelona de CiU a Madrid (2000-2002) i exdelegat a Catalunya de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, dirigia la filial a Barcelona del bufet d’advocats madrileny Gómez Acebo y Pombo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa