El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat inicia l’assaig clínic contra el coronavirus
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dilluns l’inici de l’assaig clínic a Catalunya que pretén combatre el coronavirus per tal de frenar la seva transmissió, una mesura complemetària al confinament domiciliari. S’espera que els seus resultats es puguin notar d’aquí a uns 20 dies. Actualment una persona que té el coronavirus pot infectar altres persones durant 14 dies. De fet, es tracta d’un virus que es contagia amb molta facilitat, i cada malalt de coronavirus infecta una mitjana de tres persones més.

El subministrament d’aquest fàrmac als malalts té la voluntat de frenar aquesta transmissió. És a dir, que el malalt podrà transmetre el virus durant un període de temps inferior a l’actual.

Vergés ha estat acompanyada a la roda de premsa del director general de Recerca i Innovació en Salut, Robert Fabregat, el director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS), César Velasco, i l’investigador de l’institut de recerca Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà.

L’assaig va destinat a casos positius de caràcter lleu i a les persones que hi han tingut contacte, en concret 195 persones infectades i 3.000 contactes, de dues zones concretes amb un nombre elevat de casos: la conca d’Òdena (Barcelona) i la zona Metro Nord de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa