El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat impulsarà l’exportació de productes catalans contra la covid-19
  • CA

La Generalitat de Catalunya ha creat un nou programa per impulsar l’exportació de productes catalans destinats a combatre la covid-19. Sota el nom ‘Export covid-19 solutions’, el Departament d’Empresa i Coneixement promourà la venda a l’exterior d’Equips de Protecció Individual (EPI), sistemes de desinfecció, equipament mèdic i solucions TIC. La iniciativa es durà a terme a través de la xarxa de 40 oficines d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat. Tal com ha informat el Govern a través d’un comunicat, la primera fase del programa es posarà en marxa a l’Amèrica Llatina (a les oficines de Bogotà, Lima, Sao Paulo, Buenos Aires i Santiago de Xile) i a l’Àfrica (Accra, Casablanca, Nairobi i Johannesburg).

El programa, tal com ha especificat la Generalitat, està dirigit a empreses que habitualment ja fabriquen els productes mencionats i que han reconvertit part de la seva activitat productiva per donar resposta a la crisi sanitària. L’objectiu de la iniciativa es basa en “assessorar i acompanyar l’empresa catalana en el procés d’exportació en un moment complex pel que fa a les relacions comercials amb l’aparició de noves barreres a la internacionalització i amb els canvis normatius a causa de la gestió de la pandèmia”.

En paral·lel, el Departament d’Empresa i Coneixement ha elaborat un catàleg digital on apareixen els productes i serveis que ofereixen les empreses catalanes per fer front al coronavirus. El document es distribuirà a través de la xarxa de 40 oficines d’ACCIÓ arreu del món perquè administracions públiques, hospitals o importadors coneguin les solucions que s’han desenvolupat des del territori català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa