El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Generalitat i Fiscalia demanen presó per reclamar la investidura de Puigdemont
  • CA

La secció 21 de l’Audiència de Barcelona serà l’escenari d’un nou judici a un independentista. Un pagès acusat de desordres públic i atemptat als agents de l’autoritat per reclamar la investidura de Carles Puigdemont. Tant la Fiscalia com la Generalitat que actua d’acusació particular, demanen penes de presó.

Segons l’escrit de qualificació del fiscal, els fets del que s’inculpen a en Josep, s’emmarquen en la jornada del 30 de gener de 2018, quan diverses entitats van convocar  concentracions al Parc de la Ciutadella per fer costat a la investidura de Carles Puigdemont, tot i l’ajornament de ple d’investidura.

Enmig de la concentració, i sempre segons el relat de la fiscalia, l’acusat va lligar una corda en una reixa de la porta d’entrada del Parc per forçar l’entrada a l’interior. A més, hauria colpejat les cadenes de forrellat amb un martell. Enmig de la situació, a parer del fiscal, els Mossos el van intentar retenir però va aconseguir fugir.

Ara la fiscalia li reclama fins a tres anys de presó i la Generalitat li demana dos anys per desordres i vint-i-dos mesos pel delicte d’atemptat a l’autoritat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa