El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat buscarà una resposta pròpia per als pares de fills confinats
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut en roda de premsa al Parlament, després de la segona sessió del debat de política general, per anunciar que ha convocat una reunió aquest dimarts al Palau de la Generalitat amb agents econòmics i socials de Catalunya per “trobar una solució concertada per a les famílies que hagin de tenir fills en quarantena”. A dia d’avui, una setmana després que hagi començat el curs escolar, el govern de l’Estat espanyol no ha aprovat cap normativa que permeti als pares i mares que tenen un fill en quarentena per haver estat a classe amb un alumne positiu poder accedir a la baixa laboral, malgrat que el mateix vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, s’hi havia compromès. “Si la solució no arriba de Madrid, arribarà de Catalunya. Dimarts, després del Consell Executiu, he convocat a Palau els agents econòmics i socials per trobar una solució. Però seguirem pressionant el govern espanyol”, ha dit el president davant la premsa. 

[r:1]

Després que el Parlament hagi aprovat una proposta de resolució sobre les baixes per als treballadors amb fills menors en quarentena, el president Torra ha reiterat la crida que ja va fer durant la primera sessió del debat a l’executiu del PSOE i Podemos: “Demano al govern espanyol que reguli aquesta cobertura”. Una regulació que segons la Generalitat, passaria només per modificar el reial decret del març del 2020 i incloure aquesta situació com a contingència ordinària en les baixes laborals relacionades amb la Covid-19. 

Sobre l’inici del curs escolar, el president ha remarcat que “és important garantir els grups estables, però sabem que en les pròximes setmanes sortiran nous casos. Estic satisfet de com s’estan gestionant les escoles”. També s’ha referit a l’increment de contagis registrats a Madrid, i ha enviat un missatge a les màximes autoritats espanyoles: “Demano tant a la presidenta de la Comunitat de Madrid com al president Sánchez que prenguin mesures urgents, i veig inevitables confinaments molt importants, i que es facin. Per a nosaltres, tancar Lleida també va ser difícil”, ha reconegut.

Finalment, no ha volgut parlar de la seva possible inhabilitació en una roda de premsa que estava pensada per parlar de la qüestió concreta de les baixes laborals: “Estic centrat en la gestió de la pandèmia. Avui no resoldré preguntes d’altres temes. No em distrauré del meu deure, que és vetllar per la salut”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa