El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Gendarmerie, neguitejada per la presència de Puigdemont a la UCE
  • CA

Covid-19 i Carles Puigdemont. Una combinació que neguiteja el govern francès arran de la conferència que pronunciarà el president a l’exili el divendres 21 d’agost a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada (El Conflent). Precisament, el sots-prefecte de Prada, Dominique Fossat, que penja directament del Prefecte dels Pirineus Orientals, Philip Chopin, i encarregat de la seguretat pública de la zona, ja s’ha cuidat d’advertir a l’organització de la UCE que cal impedir aglomeracions.

En aquest sentit, Fossat ha avisat que no li tremolarà la mà alhora d’ordenar l’anul·lació dels cursos i activar la Gendarmerie per fer complir les seves ordres. De fet, Fossat ha comunicat a la UCE que eviti sigui com sigui concentracions de gent, tant si són dins les instal·lacions -a l’alberg de Vall Roc-, com si són al carrer. Així, el sostprefecte ha especificat que posarà en marxa les forces de l’ordre per impedir qualsevol conflicte i més en època de Covid. Val a dir, que aquesta setmana ja és obligatori l’ús de la mascareta a tot el departament.

La presència de Puigdemont, que pronunciarà la conferència “Independència, desactivada?”, ha aixecat moltes expectatives. Ara bé, la UCE ha aplicat mesures excepcionals per fer complir les ordres de la Prefectura, i a l’acte -en obert a la xarxa- no hi podran haver més que una desena de persones, majoritàriament del seu equip de treball i de seguretat. El president exiliat i actual eurodiputat farà la conferència “unplugged” però emesa a través del canal youtube de la UCE.

No serà l’únic exiliat que hi participarà físicament. El seu company d’escó a l’Europarlament, Antoni Comín, també coprotagonitzarà un cara a cara amb el líder de Demòcrates i diputat al Parlament pel Grup Republicà, Antoni Castellà. Un acte que, per altra banda, ha fet pujar la mosca al nas a la direcció comunicativa d’ERC, no gaire contenta de veure un diputat del seu grup fent la gara gara al seu exconseller.

Tampoc no és la primera vegada que la Gendarmerie aixeca les orelles per la presència de Puigdemont a la UCE. A l’edició de fa dos anys, els Gendarmes es van presentar a les instal·lacions de la UCE en confondre el conseller Jordi Puigneró amb el president a l’exili. Feia dos dies, els gendarmes havien telefonat al rectorat de la Universitat preguntant per la rumorologia que apuntava la presència de Puigdemont a la Universitat. Aleshores encara no estava protegit per la immunitat europea.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independència a agost 19, 2022 | 22:52
    Independència agost 19, 2022 | 22:52
    Soyez propres parlez catalan!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa