Geli: "El PSC s'està refundant"

La consellera de Salut en funcions reivindica un cop més el grup parlamentari propi a Madrid per reafirmar el federalisme del PSC

Després de la derrota socialista de diumenge, continua el degoteig de veus socialistes que alcen la veu fent una crida a aixecar els ànims i reconduir el partit. Aquest matí ha estat el torn de la consellera de salut en funcions, Marina Geli, que en la mateixa línia que Antoni Castells -que ja ho va fer ahir-, ha expressat la seva voluntat "d'endreçar primer la casa, abans d'endreçar la dels altres". En aquest sentit, Geli ha dit que la renovació del partit ja ha començat però que no s'ha de parlar només de noms, sinó que ha d'haver-hi la suma "de l'experiència i la renovació".

La consellera de Salut en funcions ha dit a Catalunya Ràdio que ara el que toca és la "reconstrucció del catalanisme progressista" i tenir grup parlamentari propi a Madrid per reafirmar el federalisme del PSC. D'aquesta manera, creu que "tornaríem a connectar amb els intel•lectuals d'esquerres".

Segons Geli, el seu partit no té dues ànimes, "sinó una de plural que no s'ha expressat prou" i alguns dels motius de la derrota electoral són que "no hem cohesionat el govern" i "no hem sabut explicar que era sòlid". De fet, ha dit que creu que a Catalunya hi ha una majoria progressista –"inclús en el vot en blanc i convergent"- que no els ha votat. Per això, tot i que creu que els socialistes catalans "som un partit fort", el proper repte que assenyala són les municipals del proper 29 de maig.

 
 

Comentaris