El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gay reconeix que el TC va rebre pressions polítiques quan debatia sobre l’Estatut
  • CA

El nou vicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, ha reconegut aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio que els magistrats van ser objecte de pressions polítiques durant el debat de la sentència de l’Estatut, ingerències que ha qualificat d'”atemptat a la democràcia”.

El vicepresident del Constitucional s’ha mostrat comprensiu amb les crítiques que van rebre per part dels mitjans de comunicació, però “una altra qüestió són les pressions polítiques en què es diu: ‘la sentència serà o ha de ser d’aquesta determinada manera'”.”, ha manifestat.

I és que segons Gay: “A l’àrbitre no únicament no se’l pot manipular sinó que manipular-lo des de les institucions polítiques és una cosa que atempta severament contra l’Estat de dret i la democràcia”.

La prohibició dels braus al TC

Un dels temes que el TC té ara sobre la taula és la prohibició de les corrides de braus a Catalunya. En aquest sentit, el magistrat català no dubta de la imparcialitat dels tres magistrats que van aparèixer en una fotografia en una plaça de toros quan encara estaven discutint sobre l’Estatut: “La nova regulació del tabac hi ha molts fumadors que consideren que és correcta. Una cosa és tenir una afició al que són els toros i una altra cosa és dir si una llei és constitucional o inconstitucional. No té absolutament res a veure”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa