Gay de Montellà: "El dèficit d'infraestructures a Catalunya s'ha de resoldre"

Demana corregir "l'elevada taxa d'atur" a Catalunya

 

 

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha dit aquest dilluns que "el dèficit d'infraestructures a Catalunya ha de ser resolt" perquè ja són molts els anys de retards en aquestes actuacions bàsiques i fonamentals per a la competitivitat de l'economia catalana. En el seu discurs davant l'Assemblea General de la patronal --a la qual ha assistit el ministre Cristóbal Montoro--, Gay de Montellà ha assegurat que ha establert contactes amb les patronals més industrialitzades d'Europa per rebre suports i insistir en la necessitat d'establir un calendari per al Corredor Mediterrani.

Ha recordat que la patronal va ser una de les impulsores del Consell Assessor d'Infraestructures de Catalunya, que actualment exigeix la inversió pública basada en una licitació recurrent per part de les administracions, indexada en un percentatge del PIB català i amb una planificació a mitjà i llarg termini (10-15 anys). També ha posat en relleu que es prioritzin les infraestructures en funció de la seva demanda, i que se simplifiquin els procediments de contractació del sector públic a través de la unificació de criteris entre totes les administracions.

 

 

Crisi econòmica

 

 

Gay de Montellà ha valorat positivament l'evolució de l'economia espanyola, i ha destacat que s'està sortint de la crisi econòmica "gràcies a la confluència de diversos factors". "Espanya va sortejar la seriosa amenaça del rescat i va iniciar el 2012 reformes estructurals fonamentals en l'àmbit del treball", i ha assegurat que en l'economia del 2017 és millor que la del 2005, ja que s'espera un creixement del PIB al voltant del 2,8%. En termes econòmics també s'ha referit a Catalunya: "Necessita canviar la tendència de pèrdua en la seva competitivitat respecte als socis europeus". Ha demanat corregir "l'elevada taxa d'atur", que segons ell generen problemes de desigualtat social, a més de modificar la gestió de les finances públiques i la productivitat de l'economia.

Política amb desconcert

 

 

El president de la patronal catalana ha reiterat que, durant els últims anys, el món empresarial ha vist com la vida política catalana i de tota Espanya "ha estat dominada pel desconcert". Ha destacat els casos de corrupció que han deteriorat la confiança dels ciutadans cap a les seves institucions, a més del conflicte polític greu "en el qual estem immersos des de fa ja massa temps".

 

 

"Avui encara molts catalans esperen escoltar una proposta que de debò aposti per donar solució a la crisi política que vivim", i ha afegit que es necessita "diàleg, negociació i pacte" per trobar una solució satisfactòria perquè Espanya continuï sent un projecte de futur. Gay de Montellà ha assegurat que Foment del Treball treballarà "per la voluntat de reconciliació amb els empresaris i la ciutadania" perquè en els propers mesos es faci un pas cap a una etapa que marqui una inflexió.

 

Comentaris