El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Garanties Estatutàries avala la lluita de Torra contra l’Estat per la ciberdefensa
  • CA

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha obert avui la porta a presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret llei digital de Pedro Sánchez. Ho ha fet just l’endemà que ahir el Consell de Garanties Estatutàries hagi detectat “diversos punts d’inconstitucionalitat” en un dens dictament de 181 pàgines publicat ahir al vespre.

 

Puigneró entèn que el Govern ha d’encetar una guerra jurídica i judicial -lawfare- contra un Decret que ha segons ha recordat Sánchez va aprovar expressament contra la “República Digital”. L’anunci d’obrir el front del Tribunal Constitucional no és l’única mesura. De fet, el Govern sospesa “negociar” amb l’Estat espanyol la derogació d’alguns articles del decret.

 

El conseller ho ha explicat juntament amb el president Quim Torra, durant la visita que ha fet aquest matí,  a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que està operativa al “100%” des del dia 1 de gener.El conseller ha recordat que l’origen de l’Agència es troba el 2014 “quan aquest país, com a conseqüència d’una consulta que es va organitzar, va patir un dels majors ciberatacs de la història”“Des d’aquell moment, el Govern va prendre consciència que en l’àmbit del ciberespai calia dotar-se de millors i més eines”, ha explicat.

 

 

Per la seva banda, el president Torra ha destacat que es tracta “d’un òrgan imprescindible per qualsevol país que vulgui estar a l’avantguarda de la revolució digital” i una “eina clau per construir la república digital amb la qual estem plenament compromesos”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa