El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gabriel Rufián, en contra de l’Institut Nova Història
  • CA

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián s’ha afegit a les crítiques a l’Institut Nova Història (INH) que aquest cap de setmana va fer el diputat socialista Ferran Pedret en declaracions a ‘El Món’. El socialistes volen aclarir si l’institut rep finançament públic perquè consideren que les teories històriques que maneguen son “pseudihistòria” i no haurien de rebre “ni un euro” de la Generalitat.

Després que s’hagi generat una polèmica a les xarxes, entre detractors i defensors de l’institut, Rufián ha intervingut a través de Twitter en el debat per assegurar que “cap pseudociència ni cap pseudohistòria hauria de ser finançada amb diner públic”. “Ni el terraplanisme ni l’antivacunisme ni l’Institut Nova Història”, rebla el diputat.

 

En contra d’aquest centre que defensa la idea que Cristòfol Colom era català Rufián sosté que “ja n’hi ha prou de donar excuses a aquells que ens volen petits, ridículs, enfadats i perdent”.

L’INH defensa el seu rigor

Com a resposta a les crítiques, l’Institut Nova Història ha defensat el rigor dels seus estudis i ha recomanat al PSC que llegeix el llibre sobre Cristòfol Colom de Jordi Bilbeny.

 

La xarxa continua discutint sobre les teories de l’institut. Els partidaris acusen el PSC de voler carregar-se una visió alternativa dels fets històrics i ara ERC de fer el joc a l’unionisme. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa