Gabriel Rufián, en contra de l'Institut Nova Història

L'institut defensa el rigor dels seus estudis i recomana la lectura del seus llibres

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián s’ha afegit a les crítiques a l’Institut Nova Història (INH) que aquest cap de setmana va fer el diputat socialista Ferran Pedret en declaracions a ‘El Món’. El socialistes volen aclarir si l’institut rep finançament públic perquè consideren que les teories històriques que maneguen son “pseudihistòria” i no haurien de rebre “ni un euro” de la Generalitat.

Després que s’hagi generat una polèmica a les xarxes, entre detractors i defensors de l’institut, Rufián ha intervingut a través de Twitter en el debat per assegurar que “cap pseudociència ni cap pseudohistòria hauria de ser finançada amb diner públic”. “Ni el terraplanisme ni l’antivacunisme ni l’Institut Nova Història”, rebla el diputat.

 

En contra d’aquest centre que defensa la idea que Cristòfol Colom era català Rufián sosté que “ja n’hi ha prou de donar excuses a aquells que ens volen petits, ridículs, enfadats i perdent”.

L’INH defensa el seu rigor

Com a resposta a les crítiques, l’Institut Nova Història ha defensat el rigor dels seus estudis i ha recomanat al PSC que llegeix el llibre sobre Cristòfol Colom de Jordi Bilbeny.

 

 

La xarxa continua discutint sobre les teories de l'institut. Els partidaris acusen el PSC de voler carregar-se una visió alternativa dels fets històrics i ara ERC de fer el joc a l'unionisme. 

Més informació
 

Comentaris (20)
fidel Fa 2 mesos
Rufián, cap subvenció per a cap pseudopolític com tu. Cap subvenció a cap hipocresia com la que practiques tu. Cap subvenció a la demagògia que escampes. Cap subvenció als vividors del sistema com tu. Perquè, què saps tu d'història i en canvi et permets opinar i jutjar? Se t'ha vist el llautó de la vella política i la menjadora.
Josep Miquel Fa 2 mesos
El Sr. Pedret torna a fer el ridícul, com en la seva primera intervenció al Parlament. Els d'ERC què volen? Despistar-nos del seu tomb autonomista o de les seves retallades o de la seves relacions amb els del 155?
APAÑAMELAPELA Fa 2 mesos
Rufian, botiflERCs
Gerard de sarria Fa 2 mesos
El clan del suburbi es treu la careta
Miquel Fa 2 mesos
Éramos pocos y parió la abuela... Què sap, de la història d'Espanya, aquest demagog ?
Cristopher Fa 2 mesos
No sé si INH fa pseudo-ciència o no. però perquè no deixem que els historiadors ho aclareixin entre ells, que saben de què va la cosa? Què fan Psc i ERC ficant-se on no els demanen? Psc, feu socialisme d'una vegada (???!) i ERC feu la República Catalana i deixeu-vos de històries....
Ramon Fa 2 mesos
Un post anterior demana si el rufián s'ha llegit algun llibre d'en Bilbeny. Jo dubto que hagi llegit cap llibre de ningú.
Pseudohistoriadors que fan pena. Fa 2 mesos
Que aquest institut es dedica a publicar pallassades sense cap mena de rigor científic ho pot confirmar qualsevol historiador. No s'hi val a tractar d'unionistes els que se sumen a la crítica, ja que no hi té res a veure. Sí que fa mal a l'independentisme que determinats personatges el facin servir com a trampolí.
joanr Fa 2 mesos
Aquest Rufian és un bocamoll. S'ha llegit els llibres de Bilbeny? És historiador? Està fent mèrits per fer-nos oblidar que els sociates formen part del clan 155 i perpetrar un altre tripartit. No té vergonya.
Una verdad cómo una catedral. Fa 2 mesos
El INH es otro farol, esta podrido, su rigor científico es una verdadera mierda; sólo es un nido de fraudulentos vividores.
Ramon Fa 2 mesos
Bilbeny el destrossaria en un cara a cara. Raó per la qual ja podem donar per descomptat que no es farà el cara a cara. No hauria passat ni un minut, que el colon analfabet funcional ja estaria groggy i dient: "Fascista!".
Ramon Fa 2 mesos
Ah, quin gran macarró de meuca molt barata s'està perdent el món, per causa del compromís polític de Gabriel Rufián!
"petits, ridículs, enfadats i perdent”. Fa 2 mesos
Nada más que añadir, señoría. Conforta comprobar que Incluso los relojes parados y el camarada Rufián aciertan dos veces al dia.
Agustí Fa 2 mesos
Fa més de mitja hora he enviat un comentari que veig que no es publica. Per què? Es censura?
Alberto Fa 2 mesos
Pseudociéncia es la de los historietógrafos como : Luis E. Togores,César Vidal, Luis Suarez Fernandez y Ricardo de la Cierva, entre otros muchos,y sobre estos nadie dice nada. Eh!! Rufian
Quina barra. Fa 2 mesos
Amb la feinada que en teoria teniu els d'erc i aneu a emprenyar als de INH? Sortiu per peteners per despustar i no assumir responsabilitats. Enfronteuvos a l'estat, que per això se vos va votar.
Francesc Fa 2 mesos
És decebedora la postura d'en Rufian. És trist comprobar amb quina rapidesa s'ha tret la careta, aquest unionista fins ara camuflat. Del PSC no cal ni parlar-ne... Recomano a tots llegir els llibres d'en Jordi Bilbeny, com he fet jo. Potser canviarien d'opinió. Llegir no fa mal.
ivett Fa 2 mesos
que sap el Rufian d'història? es veu que allò que la història l'escriuen els vencedors (com volen) ja li va bé i li molesta el que ha l' INHCAT
Català emprenyat Fa 2 mesos
El setciencències aquest, nou vingut a la ciència, en què es basa per saber si l'institut fa pseudociència o no? Pot ser li han dit els nous amics espanyolistes? Té prou formació per discutir la veracitat? Li han passat una nota els del partit? En què es basa??? Perque si no té més arguments que 'em sembla a mi...' no deixa de ser un xarlatan cosa que ja ha demostrat abastament en altres temes, un vulgar xarlatan de partit. POt ser que ERC comenci a posar gent preparada i no bufons xar
a català emprenyat Fa 2 mesos
saps quina formació te el Bilbeny? I a mes, ER dona premis a aquets cretins pseudo-historiadors. Però clar, com que ells mateixos creuen ens espirits, deus i maresdedeu, no m'estranya. El de Santako el que vol es contentar a la xarnegada a veure si s'apunta al seu xiringuito i pot continuar 18...anys mes.
Agustí Fa 2 mesos
Adéu, Esquerra Republicana, el que vols no es rigor científic -del que bé podria informar-te l'Oriol Junqueras- sinó anar d'escolanet del PSC-PSOE per si pots estirar la poltrona de la Generalitat que tant envejes.