El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gabriel lamenta l’equidistància d’alguns partits davant una “causa general”
  • CA

La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha lamentat aquest dijous que la investigació del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona per les declaracions de l’exsenador d’ERC Santi Vidal s’hagin convertit en una causa general i ha demanat que “l’equidistància que pretenen tenir alguns responsables polítics s’acabi”.

 

En una entrevista de Catalunya Ràdio, ha afirmat: “Crec que no podem naturalitzar o normalitzar res del que està passant, malgrat que sabem que l’Estat té profunds dèficits democràtics”, i ha considerat clau que hi hagi una majoria de gent que reaccioni abans de res a això.

Ha criticat que durant la sessió del ple al Parlament d’aquest dijous, mentre s’estava citant a declarar dos alts càrrecs del Govern en dependències de la Guàrdia Civil per l’1-O, “cap força política que diu enarborar la bandera de la democràcia no denunciés el que està passant. Haurà d’arribar un moment en què partits com el PSC i SíQueEsPot s’expressin amb inquietud davant d’aquestes qüestions”.

 

Respecte a les citacions d’aquest dimecres a la Guàrdia Civil del secretari de Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin, i del director general d’Atenció Ciutadana, Jordi Graells, i per a aquest dijous de qui va ser coordinador i portaveu de l’executiva del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha asseverat que “citar qualsevol persona vinculada a un posicionament polític, fins i tot el que planteja acordar un referèndum amb l’Estat, és excedir-se de molt moltíssim dels objectius inicials de la querella“.

Per això, ha opinat que aquestes actuacions en el marc de la investigació prenen “caràcter de causa general, la qual cosa és molt greu perquè en democràcia no existeixen causes generals“, i ha indicat que s’està en el terreny d’innovació jurídica i judicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa