Gabilondo defensa la immersió lingüística a les escoles catalanes

El ministre d'Educació, ha recordat que la Constitució reconeix que ambdues llengües són cooficials "i que l'educació es pot organitzar al voltant d'una i altra"

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha afirmat, amb motiu de les sentències del Tribunal Suprem que qüestionaven el model lingüístic de les escoles a Catalunya, que és "indispensable" que "tots" els alumnes d'aquesta comunitat coneguin el castellà i el català.

En declaracions als mitjans, abans de presidir el primer Consell d'Universitats l'any, el ministre ha recordat que la Constitució reconeix que ambdues llengües són cooficials "i que l'educació es pot organitzar al voltant d'una i altra".

El titular d'Educació, ha recordat que el seu ministeri ha de vetllar perquè el nivell de castellà dels estudiants a Catalunya sigui bo, però ha insistit que, les dades a Catalunya són clares. "Nosaltres entenem que les competències per triar la llengua vehicular són competències del govern legítimament escollit a Catalunya". En aquests sentit ha assegurat que "els informes i enquestes que tenim mostren que a Catalunya no es coneix pitjor el castellà que en d'altres comunitats".

En tot cas, ha insistit que és la pròpia comunitat la que ha de valorar les resolucions de l'Alt Tribunal i considerar si ha d'intervenir en algun lloc per garantir el coneixement de les dues llengües, una cosa que és "indiscutible".

 
 

Comentaris