Fundació Franco: "Si l'estàtua cobrés vida, Rufián correria cap a la frontera més propera"

L'entitat publica un article que reclama que es llancin ous contra Colau, Mas, Pujol i Puigdemont

La Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) s'ha tornat a pronunciar sobre l'exposició polèmica al Born, tot i que l'Ajuntament ja ha retirat la figura eqüestre del dictador. En un article signat per Pedro Fernández Barbadillo, s'hi afirma:

 

"Si de cop i volta el cavall i el genet [és a dir, l'estàtua de Franco] cobressin vida, i es passegessin per Barcelona amb el soldat alemany del conte per Sleepy Hollow, veuríem dos espectacles".

 

I continua: "Veuríem Gabriel Rufián corrents cap a la frontera més propera, i a masses de barcelonins cridant fins a enronquir "Franco!, Franco!, Franco!".

A més, el text també carrega contra diversos dirigents polítics: "Ja que estem amb les rebel·lions i les protestes populars, ¿per què no li llencen un ou a Ada Colau, a Artur Mas, a Jordi Pujol, a Puigdemont, a Pisarello, a Garganté, a Narcís Serra, el de Caixa Catalunya (...)? En canvi, Franco està mort i ben mort".

 

D'altra banda, el text també ataca l'alcaldessa de Barcelona, etzibant que promou un "turisme d'antifranquistes". I conclou: "Tot és una maniobra de legitimació política. La 'memòria històrica' i aquests espectacles col·lectius serveixen a la partitocràcia perquè divideixi els espanyols en bons, dolents i tontos. L'experiment està sortint tan bé que per ara van guanyant en nombre els tontos".

 

La FNFF és una entitat a la qual l'Estat espanyol li reconeix caràcter d'"interès públic" perquè, al seu entendre, fa una "activitat benèfico-docent i cultural". És per això que els donatius que rep es beneficien de desgravacions fiscals molt importants, que van des del 50% fins el 75% que està previst, en alguns casos, a partir de l'any que ve.

 

Comentaris