El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Front Republicà reclama “ser una amenaça” per a l’Estat
  • CA

 

En aquest darrer dimecres de campanya electoral de les eleccions espanyoles del 28-A, Front Republicà ha triat la rambla de Sant Sebastià de Santa Coloma de Gramenet per un acte que, aquest vespre, ha reunit prop d’un centenar de persones. A peu de carrer, la candidatura formada per Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya, ha reivindicat l’1-O, contra l’actitud actual dels altres partits independentistes, i ha anunciat un manifest, signat per 24 electes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de suport a la llista i a la seva lluita independentista, d’esquerres i feminista.

 

L’exdiputat de la CUP Antonio Baños, el primer dels que ha intervingut, ha començat, com és habitual en els actes de Front Republicà, denunciant el “judici farsa” del Tribunal Suprem, una “vergonya” per a l’Estat que, creu, li sortirà molt més clar que no es pensa. En un discurs fortament ideològic, Baños ha recordat que “Front Republicà és d’esquerres, és socialisme, però socialistes de debò”, ha dit en referència al PSOE, que ha definit com a “PE, Partido Español”. Baños, com també ha fet el cap de llista de Front Republicà per Barcelona, Albano Dante Fachin, ha reivindicat l'”esquerra transformadora” i una voluntat de diàleg “des de la força que ens dóna el poble” i la “creença en la desobediència” davant de qui Baños no ha dubtat de titllar d’adversaris i enemics, i amb Fachin reclamant “tornar a ser centenars de milers de persones al carrer”, com ha afirmat també, en la seva intervenció, la portaveu nacional de Poble Lliure, Mireia Caldés, que ha reblat el discurs dient que l’Estat només es mourà si se’l torna “a fer tremolar” i que aquesta és l’única manera d’aconseguir la independència.

 

Acte de Front Republicà aquest dimecres a Santa Coloma | Jordi Borràs

 

 

“Mai més negociació amb la bèstia”, ha proclamat Baños, “això no és una guerra però és un conflicte, un conflicte fort” contra un Estat, l’espanyol, on “mai s’ha derrotat el règim”, i on “si l’Estat no té cap oferta, nosaltres hem de ser una amenaça”. En aquest sentit, ha criticat els altres partits independentistes afirmant que “no pots seure a una taula amb un cartellet on posa ‘rendició'”. Fachin, per la seva banda, ha posat en valor el Front Republicà com a unió de persones que pensen diferent que s’han unit perquè “tenen coses molt profundes que compartim”, com és la lluita antirepressiva i la idea que cal reincidir en la desobediència contra les injustícies de l’Estat.

 

Albano Dante-Fachín, candidat del Front Republicà al 28-A | Jordi Borràs

En referència a la proposta de referèndum sobre la República -espanyola- que va proposar el diputat d’ERC, Gabriel Rufián, Fachin ha estat molt clar: “no podem mentir a la gent que es va trencar la cara l’1-O”. Ni sols ni amb l’ajut d’un altre partit, Podem, que per a Fachin “s’ha convertit en la crossa del PSOE” i que, ara, “demana un ministeri a la casta”. Sobre els qui agiten l’amenaça de l’extrema dreta, a més, el líder de FR ha recordat l’1-O: “si no ens van espantar 5.000 policies armats, no ens espantarà un pallasso a cavall”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa