Front Republicà demana a JxCat i ERC que els cedeixin 30 segons al debat electoral de TV3

La formació vol fer-se sentir malgrat els impediments d'una Junta Electoral Central que, en canvi, permet la presència constant de Vox als mitjans privats

El cap de llista del Front Republicà per Barcelona, Albano-Dante Fachin, a les eleccions espanyoles
El cap de llista del Front Republicà per Barcelona, Albano-Dante Fachin, a les eleccions espanyoles | ACN

 

Front Republicà, la candidatura independentista a les eleccions espanyoles que integren Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya, ha demanat a Junts per Catalunya i Esquerra Republicana que, durant el debat electoral d'aquest dimecres al vespre a TV3, els cedeixin trenta segons cadascun per fer sentir la seva veu. La petició de FR és, concretament, que durant el debat els representants dels dos partits facin servir una petita part del seu temps per llegir uns missatges que Front Republicà vol que serveixin per "combatre aquesta trampa de l'Estat en favor del feixisme".

 

La Junta Electoral Central ha impedit que la candidatura encapçalada per Albano Dante Fachin sigui present al debat per falta de representació parlamentària mentre, en canvi, l'extrema dreta de Vox té una presència constant als mitjans privats, una decisió que, per a Front Republicà, "sembla 'per a tots igual'" però que de fet, "l'únic que fa és afavorir que el missatge de l'odi, la xenofòbia i el feixisme arribi a les llars catalanes". És per això que la formació demana a cadascun dels altres dos partits independentistes trenta segons del seu temps. Tot i que, afirmen, aquests dos partits "van decidir que no era possible la unitat electoral", FR encara creu que es pot recuperar relativament "per saltar-nos les imposicions de l'Estat que afavoreixen l'ultradreta" anant, afirmen, "més enllà dels interessos partidistes". "Amb això tots sortim guanyant, afirma Front Republicà", que ha volgut recordar que "només" demanen trenta segons.

 
Missatge Front Republicà
El segon missatge que Front Republicà demana que JxCat i ERC llegeixin al debat de TV3 | Front Republicà

 

 

Comentaris