El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Front comú d’entitats i partits per la mobilització contra la sentència
  • CA

Partits independentistes i entitats sobiranistes han acordat fer un front comú per tal de respondre a la sentència del Tribunal Suprem de manera conjunta. En un manifest llegit aquest dimarts, representants de JxCat, ERC, CUP, ANC, Òmnium i societat civil més enllà de l’independentisme han fet una crida a reaccionar de manera “no violenta”, apostant per la “desobediència civil pacífica”.

Els encarregats de llegir el manifest han estat l’exdiputat de la CUP David Fernàndez, la historiadora Anna Sallés i el periodista Martí Anglada. Des dels Jardins de la Sedeta de Barcelona han presentat el “marc unitari” que pretén donar resposta a una sentència que “es preveu condemnatòria”, tal i com han anunciat posteriorment la presidenta de l’Assembla Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri.

IMG 4929

Front comú d’entitats i partits per la mobilització contra la sentència

“Apel·lem a tota la ciutadania que veu en la condemna dels presos polítics una greu injustícia i un atac als nostres drets a sortir al carrer i a participar d’un nou marc de mobilitzacions”, deia el manifest, que s’ha llegit en un acte que no ha comptat amb la presència de cap personalitat de l’àmbit dels comuns. “La resposta ha d’anticipar la nostra voluntat de tornar a exercir tots aquells drets que s’han vulnerat”, recollia el text.

La intenció és que la resposta sigui “massiva i el màxim de plural possible” ja que preveuen que la sentència sigui “injusta”. No obstant, Paluzie i Mauri no han pogut deixar clar en declaracions als periodistes coms erà exactament aquesta resposta, ja que, en primer lloc no està assegurada la data en què la resolució es faci pública ni tampoc quina serà la pena -en cas que hi hagi- pels encausats.

[r:1]

Per altra banda, Paluzie ha etzibat que espera que la resposta institucional per part del Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya “estigui a l’alçada”. “Haurem de tenir capacitat de flexibilitat en funció dels esdeveniments”, ha dit la màxima dirigent de l’entitat independentista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa