El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fort increment de les inscripcions a la Diada: ja són 60.000
  • CA

Fort increment aquest cap de setmana de les inscripcions a la manifestació de la Diada d’enguany. Després que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fes públic divendres passat que les inscripcions havien caigut prop d’un 25% respecte de l’any passat, la ciutadania s’ha bolcat a inscriure’s a la Diada, i s’ha passat de les 37.500 de divendres a les gairebé 60.000 actuals, segons ha anunciat la pròpia entitat sobiranista. 

A més, tambe ha augmentat la venda de samarretes: en només un cap de setmana la xifra ha arribat fins a les 185.000. El nombre de busos d’aquest dilluns al vespre se situa en els 460. L’ANC destaca que “si bé les xifres demostren un repunt significatiu i un canvi de tendència”, l’entitat fa una crida “a seguir engrandint les inscripcions, ja que són una eina necessària de cara a garantir-ne l’èxit i garantir que tots els trams de la concentració estiguin plens i assegurar-ne una bona organització”.

Espai privilegiat per a les persones represaliades

D’altra banda, la zona de convidats d’aquesta Diada 2019 comptarà amb “una representació folgada de diversos col·lectius i persones represaliades; una aposta clara per homenatjar la societat civil, que pateix directament la repressió de l’Estat espanyol de manera ferotge, i que, malgrat tot, segueix plantant cara i no renuncia ni a l’objectiu: la independència, ni a establir una estratègia unitària per assolir-lo”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa