El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Forn exigeix a Colau “mullar-se” amb el referèndum
  • CA

 

El portaveu del grup Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha exigit aquest dijous a l’alcaldessa, Ada Colau, que sigui clara amb el referèndum: “Arriba un moment en el qual la gent ha de mullar-se”, perquè no és assumpte només d’independència, sinó de democràcia, ha asseverat.

 

Ha criticat que divendres passat Colau es definís com una alcaldessa revolucionària i antisistema, i que exigeixi tantes garanties per donar suport al referèndum: “No és l’actitud d’un antisistema”, ha dit Forn en una conferència, en la qual ha assegurat que el Govern municipal es mou en l’ambigüitat absoluta en aquest assumpte.

Forn ha animat Colau a exposar quins són les garanties que exigeixen els ‘comuns’ per proposar-les al Govern central i que, si aquest les denega, es posicionin “amb el Parlament i el Govern o amb els qui no deixen votar”, i ha assenyalat que l’única cosa que demanen a Colau és que permeti votar i es posi al costat del Govern per facilitar la votació.

 

“Ens sorprèn que, en un moment tan important de Catalunya, la capital del país no assumeixi el rol i el paper que li correspondría”, ha lamentat Forn, qui ha sostingut que l’exalcalde Xavier Trias va tenir una actitud molt diferent i va promoure una trobada amb alcaldes per donar suport a l’expresident del Govern Artur Mas en la consulta del 9N.

Primàries i elogis de Trias

 

Forn ha avançat que les primàries per triar el candidat a l’Alcaldia del PDeCAT per a les eleccions municipals se celebraran aquest any, encara que encara no han fixat una data, i ha defensat: “No ens hem de preocupar de guanyar les primàries, sinó que el que cal fer és guanyar les eleccions”.

 

El fet que es presenti més d’un candidat a les primàries és positiu i el partit ha de triar al millor candidat per “poder aglutinar la majoria social necessària”, ha dit Forn davant un públic amb tres possibles candidats presents: els consellers Santi Vila i Neus Munté, i l’exconsellera Joana Ortega.

 

Trias ha presentat Forn, de qui ha destacat la seva capacitat de lideratge i de generar equip des de la serenitat, i ha sostingut que és una persona que estima a Catalunya i que té una bona visió de la ciutat perquè s’ha dedicat a ella: “Espero que sigui la persona que torni a conquerir l’Ajuntament”.

 

Crítiques al model de Colau

 

Forn ha criticat que el model econòmic del Govern de Colau és el del decreixement perquè la seva visió sobre l’activitat econòmica és negativa, “els empresaris són sospitosos, i el benefici és pecat”, un posicionament de base ideològica que posa en risc molts sectors de l’activitat econòmica, ha dit.

 

“De vegades sembla que la voluntat de l’alcaldessa Colau i dels ‘comuns’ sigui la de perpetuar un estat de les coses en el qual la falta d’oportunitats, el gris i la tristesa justifiquin un discurs que els permeti perpetuar-se”, ha advertit Forn.

 

Ha opinat que el Govern municipal es mou millor “en el terreny de la confrontació”, cosa que ocorre també en el combat contra els pisos turístics il·legals i el debat amb les grans plataformes, com Airbnb, amb la qual s’ha reunit el seu grup municipal, ha dit en una conferència de Fòrum Europa.

 

Considera que el model de gobernança de Colau arrela en el model de la seva campanya electoral, una “cultura política que no tenen cap tipus d’escrúpol a cercar l’eliminació de l’adversari a través del menyspreu i la mentida”, basat en la confrontació permanent, la negativa a l’acord i la incapacitat d’escoltar.

 

El portaveu del grup municipal ha sostingut que el Govern municipal “ha fet esforços per despenjar Barcelona de la llista de grans ciutats del món” i que l’executiu de Colau veu Barcelona com una ciutat subsidiària de Madrid.

 

Ha defensat que existeix “un altre model de gobernança, inclusiu, que respecta la diferència, treballa permanentment en la cerca de consensos, no imposa sinó que sedueix” i assumeix les seves responsabilitats de lideratge per avançar cap a una ciutat en la qual tots puguin tenir oportunitats i actuï exerceixi capital de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa