Forn diu que els Mossos facilitaran l'1-O

El conseller d'Interiorse sent "decebut" amb l'actitud d'Ada Colau davant l'1-O

 

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha descartat que els Mossos d'Esquadra evitin la celebració del referèndum previst per al diumenge 1 d'octubre: "No només no arribarem a impedir el referèndum, sinó que serà tot el contrari: facilitarem la participació". En una entrevista publicada aquest diumenge a 'El Punt Avui', ha assegurat que els Mossos han de respectar la legalitat catalana "que emana del Parlament de Catalunya" i ha dit que és probable que l'Estat posi en situacions complicades al cos però que les estudiaran quan es produeixin.

També ha rebutjat que el govern espanyol pugui suspendre les competències de la policia catalana perquè el procediment per dur-ho a terme és molt complicat: "La gent especula sobre la suspensió dels Mossos, amb la suspensió de l'autonomia, amb l'Estat d'excepció, amb si Millo [delegat del govern espanyol] pot convocar eleccions... però no és tan fàcil", ha argumentat.

 

 

Forn ha negat que la dimissió del director del cos Albert Batlle dilluns passat es degui a una maniobra de la Conselleria: "No només no hi ha cap purga, sinó que no hi ha cap tipus d'inquietud entre els comandaments dels Mossos".

"Colau s'escapa dels compromisos"

 

 

El conseller, que fins al seu nomenament era el portaveu del grup Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, ha afirmat sentir-se decebut amb l'actitud de l'alcaldessa, Ada Colau, davant l'1-O, del que ha defensat que "no és una mobilització, és un referèndum".

 

 

"Vendre-ho com si fos una mobilització o una 'performance' em sembla totalment fora de lloc. És la manera que té sempre d'escapolir-se dels compromisos", ha criticat, i ha recordat que es va comprometre a consultar l'adhesió de la capital catalana a l'AMI i que la votació encara no s'ha produït.

 

Comentaris