El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Forn aposta per crear les “condicions” per al “diàleg”
  • CA

 

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, afirma que “sempre m’he manifestat a favor del diàleg i del consens”, i veu amb bons ulls crear les “condicions favorables” sobre un acostament de posicions amb el govern espanyol. Tot i així assegura que “seria un error molt gran” que l’executiu de Sánchez impedís el referèndum i, enlloc d’això, obrís la possibilitat de votar un nou estatut amb més finançament, inversions i garantir l’ús del català. Són algunes de les respostes de l’entrevista feta amb qüestionari que publica aquest diumenge el diari ‘La Vanguardia’, junt amb extractes del dietari ‘Escrits de presó’, que estarà a les llibreries a partir del 20 de setembre i que relata en primera persona des del moment en què es va decretar el seu ingrés a presó, el passat 2 de novembre. El diari ‘Ara’ publica també un avançament editorial en què Forn reviu el trasllat “infernal” a dependències penitenciàries des de l’Audiència, el seguiment de les eleccions del 21-D mentre estava a Estremera, la relació amb els seus companys i la notícia que seran traslladats a Catalunya.

 

En l’entrevista que publica ‘La Vanguardia’, Joaquim Forn indica que no sap a quines “solucions polítiques” es refereix en aquests moments Pedro Sánchez, tot i que apunta que “no pot obviar una gran majoria de catalans que són favorables al dret de decidir”. Després del resultat de les eleccions del 21 de desembre, que qualifica “d’extraordinàriament bons”, el conseller apunta que “ara els hem de gestionar bé”. “Continuar avançant, intentant ampliar la majoria parlamentària i social”. També defensa la legitimitat de Torra com a president de la Generalitat i apunta que “el que ens fa perdre seriositat i ens allunya dels ciutadans és no complir els programes electorals i de Govern”. “Per què el president Torra ha de tenir menys legitimitat que Rajoy o Sánchez? Quan ells parlen representen el sentiment de tots els espanyols?,” s’ha preguntat, insistint novament en “construir majoria al Parlament” i “ampliar la base social”. “Però no té cap sentit renunciar als objectius pragmàtics”, alerta.

 

Preguntat sobre quina sentència espera, Forn és contundent: “Absolutòria”. “No hem comès cap delicte”, declara, recordant que el Codi Penal no tipifica l’organització d’una consulta “i mai hem fet servir ni hem avalat la violència” lamentant que la situació de presó preventiva des de fa gairebé 11 mesos “respon més a una voluntat d’escarment que al desig d’impartir justícia”, apunta. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa