El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Forn admet haver “patit de manera molt sensible” amb les “mentides” d’Arrimadas i Albiol
  • CA

Quim Forn ha aprofitat la seva intervenció a la comissió d’investigació sobre el 155 per posar les coses al seu lloc pel que fa a les denúncies del suposat espionatge per part del Govern Puigdemont a líders de l’oposició. El cas va saltar per uns documents que els Mossos van portar a incinerar al Besòs i que van aixecar sospites sobre l’intent d’eliminar informació comprometedora sobre el fals espionatge que polítics com Inés Arrimadas i Xavier García Albiol van sortir a denunciar ràpidament. La causa va ser arxivada més tard per un jutge.

Forn ha dit que aquest cas va provocar una “allau de mentides i calúmnies” i que li hagués agradat trobar-se els seus autors cara a cara a la comissió perquè potser “demanarien perdó a la policia” davnat de les “greus” acusacions “que van arribar a llençar” contra ella. El conseller ha explicat que les acusacions el van “frapar especialment” i el van fer “patir de manera molt sensible” perquè els documents tenien a veure amb les gestions per oferir més protecció a líders polítics i socials durant el procés, seguint un suggeriment del Major Trapero. “Em va dir que seria bo que rebessin més escortes i un seguiment per protecció i personalment vaig trucar a tots els presidents parlamentaris: a Arrimadas, Iceta, Pascal, Rabell i Albiol. Sabien perfectament que tindrien assignats mossos i algun d’ells en van demanar més fins i tot”.

Per això Forn no va donar crèdit a les declaracions que després alguns van fer als mitjans de comunicació: “En el moment que fan les acusacions, sabien perfectament que anàvem a protegir-los i esperava que aquesta gent demanés perdó d’haver fet acusacions falses”.

El pres polític ha insistit en el fet que ho ha passat “malament” a la presó i que s’ha sentit “indefens” en “no poder fer sentir la meva veu” davant d’algunes declaracions que es feien al Parlament i les “campanyes de difamació en mitjans de comunicació” que l’han “dolgut molt”. Forn ha dit que la presó no els ha fet “mal” als presos perquè poden sortir “sense cap tipus de rancúnia” i ell pot anar “amb el cap ben alt” i això li dóna “fortalesa”. El conseller ha admès haver-se pogut equivocar: “És evident que tot no ho hem fet tot bé perquè sinó no estaria a la presó, però ho hem fet amb sinceritat, honestedat i complint els mandats del Parlament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa