El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les Forces Armades van practicar respostes a atacs bioquímics un dia abans de l’Estat d’alarma
  • CA

El 14 de març es decretava l’Estat d’alarma per part del govern de Pedro Sánchez. En una compareixença pública detallava que les Forces Armades s’incorporaven a ple rendiment en el dispositiu contra la pandèmia del COVID 19, l’operatiu Balmis. Precisament, un operatiu on prendria molt protagonisme les unitats militars més especialitzades en la defensa contra agressius d’origen nuclear, biològic i químic (NBQ), que fins i tot, ensinistren la Unitat Militar d’Emergències, que alhora ensenyen a d’altres unitats militars com per exemple, les ubicades a Euskadi per portar a terme la desinfecció biològica.

 

Curiosament, un dia abans va acabar l’exercici “Ave Fénix” que del 10 al 13 de març va servir per ensinistrar en defensa NBQ a nivell de totes les Forces Armades. La maniobra es va celebrar al quarter “Daoíz y Velarde” de Paterna, a València. L’objectiu de l’exercici és posar en “pràctica el llenguatge comú que comparteixen els especialistes en l’àmbit de l’NBQ”.

 

La direcció de l’exercici va anar a càrrec del Regiment de Defensa NBQ “Valencia” nº 1, al que s’hi van sumar les companyies NBQ de les vuit brigades de l’Exèrcit de Terra, que ha activat més de 2.500 efectius en l’Operació Balmis. També hi van participar les comandàncies generals de Ceitat i Melilla, la Unitat NBQ de la Brigada d’Infanteria de Maria “Terç d’Armada” i l’esquadró de Suport al desplegament aeri de l’Exèrcit e l’aire.

 

Segons la nota de l’Exèrcit de Terra, “es van anar presentant als diferents equips incidències pròpies d’una guerra convencional i híbrida, per tal que fessin les seves prediccions i valoracions de l’amenaça, i les seves propostes d’intervenció i resolució”. “Amb això”, clou la comunicació de l’Exèrcit, els participants han pogut millorar el seu ensinistrament i posar en pràctica el llenguatge comú que comparteixen els especialistes en l’àmbit NBQ”.

Una imatge del centre de control del 10 al 13 de març de l'exercici Ave Fènix NBQ/Ejército

Una imatge del centre de control del 10 al 13 de març de l’exercici Ave Fènix NBQ/Ejército

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa