Forcadell recusa els magistrats del Suprem que l'han de jutjar per l'1-O

L'expresidenta del Parlament al·lega falta d'imparcialitat i participació en la instrucció per part dels jutges

 

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha presentat, a través dels seus advocats, un escrit per recusar els magistrats del Suprem Manuel Marchena Gómez –president de la sala-, Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo Gómez de la Torre, Luciano Varela Castro i Antonio del Moral García, que l'haurien de jutjar per l'1-O junt a la resta d'encausats. Forcadell s'uneix, així, als procediments que també han engegat Junqueras, Romeva, Turull, Rull i Sànchez de recusació dels jutges. Forcadell al·lega elements formals i de participació dels magistrats en la instrucció, i sobretot centra l'argumentació en intentar demostrar la manca d'imparcialitat que considera que hauria de tenir el seu judici.

 

 

L'escrit de recusació dels jutges del Suprem apel·la al coneixement que els jutges han tingut de fets, escrits judicials i informes de la Fiscalia durant la instrucció, insistint així que el procediment del judici es podria veure afectat per aquest motiu. A més, referma sobretot la recusació en una imparcialitat que troba a faltar en els magistrats per en haver "donat ja per suposades gairebé totes, moltes o algunes de les valoracions fàctiques i jurídiques efectuades pel Ministeri Fiscal en la seva querella" i creu que això "implica necessàriament una objectiva aparença de pèrdua d'imparcialitat". "Els magistrats han efectuat una anàlisi dels fets i han realitzat una interpretació nova, arbitrària i extensiva sobre l'assumpció de competència; que ha comportat alterar indegudament l'aforament ordinari de la representada, vulnerant així el seu dret al jutge ordinari predeterminat per Llei", assegura l'advocada de Forcadell a l'escrit.

  

  

  

El Tribunal Suprem té previst decidir la primera setmana de setembre si recusa els magistrats que han de jutjar la causa del procés, segons fonts jurídiques. El tribunal ha rebut les peticions d'onze processats que afirmen que el tribunal que els ha d'asseure al banc dels acusats no és imparcial i, per tant, sol·licita que es canviïn els cinc jutges que el conformen. La decisió l'haurà de prendre l'anomenada Sala del 61, que s'encarrega d'aquest tipus d'incidents de recusació. L'instructor designat és el magistrat Vicente Magro, que s'encarregarà de recopilar tota la informació: els incidents de recusació presentats per les defenses i les al·legacions fetes per la Fiscalia (que ja s'hi ha oposat) i pels mateixos magistrats que es volen recusar.

 

 

 

 

  

  

El Tribunal Suprem ha rebut fins ara sis peticions de recusació. Per una banda, la presentada per la defensa de Rull, Turull i Sànchez (a la que s'ha adherit Forn), una altra de Romeva i Junqueras, una tercera de Puigdemont, Puig i Pontsatí i tres més d'individuals presentades pels lletrats de Forcadell, Borràs i Cuixart.

 

 
 

Comentaris