Forcadell denuncia al diari belga 'Monde' que no tindrà un judici "just ni equitatiu"

L'expresidenta del Parlament defensa que no ha comès cap delicte i li agradaria que la Unió Europea es pronunciés sobre els empresonaments

 

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell lamenta en una entrevista al diari belga Monde que no tindrà un judici "just ni equitatiu". Des de la presó de Mas Enric, a El Catllar, Forcadell defensa que no ha comès cap delicte i que va defensar la sobirania de la cambra catalana i el dret al debat parlamentari. "L'únic límit del debat és el respecte als drets humans. No entendré mai que el poder polític utilitzi el poder judicial per censurar el treball del poder legislatiu", ha afegit Forcadell. L'expresidenta també ha afirmat que li hagués agradat que la Unió Europea s'hagués pronunciat sobre l'empresonament de líders independentistes.

 

 

Segons Forcadell, la justícia espanyola no aixeca la presó preventiva per fer una demostració de força i per castigar els independentistes. I, en aquest sentit, ha negat que hi hagi el risc de fuga o de reiteració del delicte. "No puc reiterar un delicte que jo no he comès", ha argumentat. L'expresidenta de la cambra catalana també ha assenyalat que "per primera vegada en un país suposadament democràtic, el debat d'idees és perseguit a nivell penal".

 

Comentaris