El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Forcadell i Bassa demanen “plantar cara” i “persistir” davant l’extrema dreta
  • CA

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa han fet una crida aquest dilluns a “plantar cara” i “persistir” davant l’extrema dreta “masclista, homòfoba i feixista”. Coincidint amb el dia internacional de la no violència contra la dona, Forcadell i Bassa han publicat un article conjunt al ‘diari Ara’, que avisa que l’auge de l’extrema dreta “nega i qüestiona la violència contra les dones”. Sota el títol ‘Feminisme i llibertat, lluites indestriables’, han afirmat que “estan en joc” els drets fonamentals com el dret a vot, el d’expressió, manifestació o matrimoni homosexual. “Hem iniciat dues lluites que són indestriables l’una de l’altra, la feminista i la de la llibertat. La lila i la groga”, han conclòs.

“Trenquem el model de societat patriarcal i caminem cap a la societat de la igualtat. I això només ho podrem fer guanyant la lluita feminista, que no és altra que la lluita per la igualtat, una lluita que no pot ser només de les dones, sinó de tota la societat.”, han argumentat. Bassa i Forcadell han criticat que en ple segle XXI hi hagi tribunals, formats majoritàriament per homes, “que no escolten les víctimes i que defensen la presumpció d’innocència dels agressors però no la dels presos i preses polítiques”.

“Uns tribunals que culpabilitzen les víctimes de les agressions sexuals i que condemnen amb la boca petita els violadors”, han alertat. En aquest sentit, han dit des dels carrers i les institucions cal assegurar-se que no es deixin “desprotegides a les víctimes”. Les dues exdirigents polítiques han admès que pateixen moments “molt durs” però que tenen clar que les dones “no recularem”. “Avui més que mai reivindiquem totes les dones que han patit violència masclista, sortim als carrers i plantem cara a aquesta dreta feixista que ens vol fer tornar al segle XIX. Perquè contra la injustícia i la violència, persistència, persistència i persistència”, han expressat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa